V. Ivanauskas prieš laukiančias akistatas pasaulio čempionato atrankoje: motyvacija tikrai yra

  • Teksto dydis:

Lietuvos rinktinė jau kitą savaitę pratęs savo kovas atrankoje į 2022-ųjų pasaulio futbolo čempionatą. Mūsiškių laukia du mūšiai Vilniuje – spalio 9 lietuviai susitiks su Bulgarijos, o spalio 12-ąją – su Šveicarijos rinktinėmis.

Penktadienį rinktinės treneris Valdas Ivanauskas pristatė sudėtį, kuri kausis šiose atrankos lango kovose.

Į rinktinę po pertraukos sugrįžo Egidijus Vaitkūnas, Justinas Januševskij, Edvinas Girdvainis, Ernestas Veliulis ir Karolis Laukžemis, pirmą kartą pakvietimo sulaukė Vilius Armanavičius.

O į jaunimo rinktines, kurių taip pat laukia svarbūs išbandymai, šiam langui sugrįžo rugsėjo mėnesį vyrų rinktinės marškinėlius vilkėję Benas Šatkus ir Artemijus Tutyškinas.

„Kartu su jaunimo rinktinių treneriais Mariumi Stankevičiumi ir Tomu Ražanausku ieškojome pačių geriausių variantų, kad nebūtų draskoma kiekviena rinktinė ir suradome bendrą kalbą. Nacionalinė rinktinė yra prioritetas, bet žiūrime ir į ateitį, nesinori jokių plėšymųsi, norisi vieni kitiems padėti, tad ieškome, kas šiuo metu yra geriausia Lietuvos futbolui“, – spaudos konferencijoje sakė rinktinės treneris V. Ivanauskas.

Nors praėjusiame lange rinktinė patyrė tris nesėkmes, rinktinės stratego teigimu, tai futbolininkų motyvacijos sumažinti neturėtų.

„Motyvacija tikrai yra, pirmose dvejose rungtynėse turėjome galimybių pasiekti tam tikrą rezultatą, taškus, deja, jų pasiekti nepavyko. Žaidėjai yra motyvuoti, įrodė, kad gali ir nebijo žaisti“, – sakė treneris.

Pirmose dvejose rungtynėse turėjome galimybių pasiekti tam tikrą rezultatą, taškus, deja, jų pasiekti nepavyko.

Pirmasis mūšis laukia su Bulgarija – komanda, prieš kurią lietuviai išvykoje po mačo pabaigoje praleisto įvarčio pralaimėjo 0:1.

„Bulgarija buvo panašioje situacijoje, kaip ir mes prieš keletą mėnesių, kur gana ilgą laiką nebuvo pasiekusi gerų rezultatų. Bet paskutiniai trys rezultatai – prieš Italiją, Lietuvą ir kontrolinėse rungtynėse su Sakartvelu – buvo pozityvūs, dvi pergalės ir lygiosios. Komanda išlipo iš tos duobės, tai rodo, kad Bulgarija yra stiprus varžovas ir bus nelengvos rungtynės. Net ir su tam tikromis problemomis, kurias turėjome Bulgarijoje, buvo galimybė pasiekti pirmą tašką, deja, nelemta standartinė situacija... Buvo pasiektas įvartis. Žaidėjai yra žinomi ir manau, kad nei jie, nei mes kažkuo nustebinti negalime, tos dienos forma nulems rezultatą“, – aiškino treneris.

Beje, į spalio 9 dienos rungtynes 16 valandą su Bulgarijos rinktine LFF stadione sirgaliai kviečiami atvykti su šeimomis ir padėti rinktinei siekti pergales, mat įėjimas į rungtynes – nemokamas.

„Geros naujienos, tikrai laukiame žiūrovų, jų palaikymas mums tikrai labai svarbus ir manau, kad ir oro sąlygos leis. Mielai visus kviečiame į stadioną“, – sakė V. Ivanauskas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Užpelkis

Užpelkis portretas
Tuščios kalbos, tušti pezalai. "Galime žaisti, motyvacija yra". Nieko nėra. Žaidėjų meistriškumas - Smetonos laikų lygyje. Tik tada Lietuvos rinktinės žaidėjai negyveno 5 žv. viešbučiuose, o prieš rungtynes paimdavo atostogų savo sąskata ir kartu pasitreniruodavo. Rezultatai buvo panašūs kaip dabar. Proveržis įvyko apie 1973 m. kada valdžios dėka atsirado profesionalių futbolininkų rengimo sistema Lietuvoje, kada gabūs futbolui vaikai iš žemesnių socialinių sluoksnių pilnai išlaikomi valstybės treniruodavosi du kartus per dieną. Rezultatai netrūko ateiti. Dabar to neturime, o LFF ir valdžios žmonėms nusispjauti, kad prežtiziškiausias pasaulio sportas Lietuvoje yra lavono būsenoje. Tik metų metais peza ir peza tas pačias nesąmones. Galvojau Ivanauskas pasakys tiesą, bet ne - tas irgi įsijungė į pezėtojų chorą, kad tik gauti savo dalį iš tų UEFA skiriamų pinigų, iš tų 8-9 mln.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių