Gargždiškiai nepasinaudojo proga palaužti lyderius

„Savaitės viduryje gavome laišką, kad rungtynių nežaisime, o kitą dieną jau žaidėme“, - stebėjosi Gargždų „Bangos“ vairininkas Davidas Afonso. Jo auklėtiniai turėjo šansą pateikti netikėtumą A lygoje, bet nepalaužė Vilniaus „Žalgirio“.

„Patekome į sudėtingą situaciją, daug žaidėme mažumoje, bet gerai atsilaikėme“, - džiaugėsi Vladimiras Čeburinas.

Vilniaus „Žalgiris“ 21-ajame ture didžiąją rungtynių dalį žaidęs dešimtyje savo aikštėje 2:1 pranoko Gargždų „Bangą.

Devynis keitimus nuo paskutinių UEFA Čempionų lygos rungtynių atlikę vilniečiai apsunkino savo užduotis 18 minutę. Dimašas Kaškenas už paskutinės vilties pražangą prieš Darių Zubauską sulaukė raudonos kortelės, „Banga“ įgavo kiekybinį pranašumą aikštėje.

Tokiu pranašumu gargdžiškiams pasinaudoti sekėsi sunkiai, o „Žalgiris“ kėlė didesnį pavojų varžovų vartams. Pirmajame kėlinyje baudos aikštelėje ambicingus smūgius atliko Joelis Bopesu ir Fabienas Ourega, o vieną iš pastarojo šūvių puikiai atrėmė vartininkas Mantas Bertašius.

Antrojoje rungtynių dalyje vaizdas aikštėje pernelyg nesikeitė. Lietuvos čempionai reguliariai raižė „Bangos“ gynybines linijas ir 59 minutę įmušė įvartį. Kampinio situacijoje po Petaro Mamičiaus perdavimo pasižymėjo F. Ourega.

82 minutę „Žalgiris“ padvigubino pranašumą. Po keitimo aikštėje pasirodęs Marko Miličkovičius prisistatė galingu ir tiksliu smūgiu nuo baudos aikštelės linijos.

„Banga“ nesudėjo ginklų ir jau po minutės sušvelnino rezultatą. Karolis Žebrauskas pasinaudojo rikošetu ir patogiai nukritusį kamuolį baudos aikštelėje nukreipė į kairįjį vartų kampą. Nors svečiai paspaudė Lietuvos čempionus, bet tai nevirto į išlyginąmąjį įvartį.

Pergalę išlaikęs „Žalgiris“ (44 tšk.) sugrįžo į lentelės viršūnę, o taip pat turi keturias rungtynes atsargoje prieš artimiausius persekiotojus. „Banga“ (14 tšk.) rikiuojasi aštunta.

„Per pirmas minutes sugebėjome sukurti pavojingų momentų, o dar varžovas gavo raudoną kortelę. Vaikinai pajuto psichologinį spaudimą, nes privalėjo laimėti. Po pertraukos vėl padidinome apsukas, įmušėme ir turėjome šansą laimėti. Bet žalgiriečiai pavojingi savo kontratakomis, ką ir dar kartą įrodė“, - sakė D.Afonso.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių