Antrasis LKA taurės etapas – su nauja komanda bei tobulėjančiu jaunimu

Trečiadienį Kauno ledo rūmuose įvyko Lietuvos kerlingo asociacijos (LKA) taurės antrasis etapas.

Šiame etape prie turnyro prisijungė „Ice Surfers“ (kap. Giedrius Rumšys) komanda, todėl tik šiemet įkurtose taurės varžybose dalyvių skaičius išaugo iki devynių ekipų.

Antrajame etape buvo sužaistos ketverios rungtynės.

Antrąsias pergales šiose varžybose pasiekė patyrusios Virginijos Paulauskaitės „Skipo“ bei Konstantino Rykovo „IceProof“ komandos. „Skipas“ 7:4 įveikė „Slydį“ (kap. Gaiva Valatkienė), o „IceProof“ 9:4 įrodė pranašumą prieš Kauno kerlingo klubą (kap. Lina Janulevičiūtė).

V. Paulauskaitė, kuri su savo komanda sėkmingai varžosi Europos čempionatuose, džiaugiasi šių varžybų atsiradimu ir įžvelgia daug naudų.

„LKA taurė yra gera idėja, ypač naujoms komandoms. Joms tai yra puiki galimybė pažaist su labiau patyrusiomis komandomis. Jaunos komandos dar nelabai drįsta dalyvauti tarptautiniuose renginiuose, todėl jie gali tokiame turnyre įgyti reikalingos patirties. Patyrusioms komandoms taip pat įdomu pasirungti, pažaisti tarpusavyje ir pamatyti, ką yra sukaupusios per treniruočių laiką arba ko dar trūksta“, – kalbėjo V. Paulauskaitė.

Nors Lietuvoje nėra specializuotos kerlingo arenos, Kaune ledo paruošėjas Donatas Kiudys vėl pasistengė, kad dalyviai jaustųsi komfortabiliai ir galėtų demonstruoti kokybišką žaidimą.

„Tai geriausias ledas, kokį galime turėti Lietuvoje. Pavyzdžiui, Vilniuje, treniruotis galima tik ant labai nekokybiško ledo, kuris tinka nebent naujokams susipažinimui su kerlingui. Dėl to Kaune ledas tikrai yra labai neblogas. Žinoma, kokybe jis dar neprilygsta kerlingų klubų ar Europos čempionatų ledui, tačiau tai, ką D. Kiudys spėja padaryti per trumpą laiką, yra puiku. Ant tokio ledo jau galima turėti kokybiškas treniruotes prieš tarptautinius turnyrus“, – pasakojo V. Paulauskaitė.

Kitose trečiadienio rungtynėse turnyre debiutavusi „Ice Surfers“ komanda 7:5 nugalėjo jaunuosius „Forsarus mix“ (kap. Miglė Kiudytė) atstovus, o Arūno Skrolio „DeArch“ komanda 9:3 pranoko „Forsarus boys“ (kap. Matas Junevičius) ekipą.

„Kas krenta į akis, tai jaunimo technikos atlikimas. Žvelgiant tiesiog į iščiuožimus, nuo ko ir prasideda kerlingas, tai nemažai jaunų žaidėjų atrodo tiesiog puikiai. Koją jiems tikriausiai pakiša jaudulys, patirties stygius, analizavimo ir supratimo trūkumas, bet visa tai ištobulinama su laiku“, – pabrėžė V. Paulauskaitė.

Po dviejų LKA taurės etapų pirmauja po dvi pergales turinčios „Skipo“, „IceProof“ ir „DeArch“ komandos.

Visos LKA taurės varžybos yra rengiamos Kauno ledo rūmuose. Trečiasis etapas numatomas kovo 22 dieną, ketvirtasis – balandžio 19 dieną, o penktasis – gegužės 10 dieną.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių