Iš Bulgarijos trasų – su bronzos medaliu

  • Teksto dydis:

„Varžybos pareikalavo daug jėgų ir ištvermės, nes vietovė buvo labai kalnuota, be to, gana aukštai virš jūros lygio. Tačiau visus sunkumus pavyko įveikti“, – sakė pasaulio čempionato prizininke tapusi orientacininkė Judita Traubaitė.

Greitesnės – dvi rusės

Pasaulio jaunimo (iki 23 metų) ir Europos orientavimosi slidėmis čempionatai buvo surengti Bulgarijoje.

Varžybose dalyvavo 151 sportininkas iš penkiolikos valstybių. Lietuvos rinktinei atstovavo keturi atletai.

Pasaulio jaunimo čempionato sprinto trasos bronzos medalį laimėjusi J.Traubaitė 2,4 km su dvylika kontrolinių punktų įveikė per 17 min. 05 sek.

Sėkmingiau pasirodė Rusijos atstovės Marina Viatkina (15 min. 21 sek.) ir Olesia Riazanova (15 min. 22 sek.).

21-ų J.Traubaitei tai jau antras pasaulio čempionato trofėjus: bronzą Lietuvos orientacininkė iškovojo ir 2020 m. jaunimo (iki 20 metų) planetos pirmenybėse.

Atnaujino įgūdžius

„Pavyko gerai pasiruošti sezonui. Pradėjome gan anksti, nes pernai gruodžio viduryje buvo numatyta, bet dėl pandemijos atšaukta orientavimosi sporto universiada. Iki čempionato turėjau ne vieną galimybę startuoti varžybose užsienyje. Buvo gera galimybė čiuožti skirtingose vietovėse ir atnaujinti orientavimosi įgūdžius“, – teigė J.Traubaitė.

Pavyko gerai pasiruošti sezonui, turėjau ne vieną galimybę startuoti varžybose užsienyje.

Vos per žingsnį nuo medalio J.Traubaitė liko pasaulio jaunimo čempionato vidutinėje trasoje.

5,2 km distanciją su šešiolika kontrolinių punktų lietuvė įveikė per 44 min. 42 sek. ir užėmė ketvirtą vietą. Nuo prizinės vietos Juditą skyrė 2 min. 33 sek.

Pasaulio jaunimo čempionate startavo ir Kasparas Šulčys. Sprinto trasoje Lietuvos atstovas užėmė tryliktą vietą, vidutinėje trasoje finišavo penkioliktas.

Varžėsi ir estafetėse

Europos suaugusiųjų čempionato mišrių estafečių varžybose J.Traubaitė ir K.Šulčys iškovojo septintą vietą, o vyrų estafetės varžybose K.Šulčys, Nerijus Šulčys ir Vitalijus Petrulis – devintą vietą.

Asmeninėse lenktynėse geriausiai sekėsi J.Traubaitei. Sprinto trasoje ji buvo vienuolikta, vidutinėje trasoje užėmė penkioliktą vietą, o ilgoje trasoje finišavo 22-a.

„Dabar svarbiausia išlaikyti ir dar pagerinti sportinę formą prieš svarbiausią šių metų startą – kovo antroje pusėje vyksiantį pasaulio čempionatą Suomijoje“, – sakė orientacininkių slidėmis pasaulio reitingų lentelėje aštuonioliktą vietą užimanti J.Traubaitė.

Artimiausias Lietuvos orientacininkų slidėmis startas – vasario 12–13 d. vyksiantis šalies čempionatas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių