Lietuvos futbolo federacijos prezidentu tapo vieninteliu kandidatu buvęs E. Stankevičius

Lietuvos futbolo federacijos (LFF) prezidentu penktadienį išrinktas Edgaras Stankevičius, iki šiol ėjęs jos generalinio sekretoriaus pareigas.

Jis buvo vienintelis kandidatas rinkimuose.

Kaune vykstančios neeilinės federacijos konferencijos metu iš 63 delegatų jį palaikė 57, penki biuleteniai buvo prieš, vienas rastas sugadintas, paskelbė rinkimų komiteto pirmininkė Laura Augytė Kamarauskienė.

„Kandidatas E. Stankevičius surinko daugiau negu reikiamą balsų skaičių ir yra išrinktas Lietuvos futbolo federacijos prezidentu“, – paskelbė ji.

E. Stankevičius pakeis iki šiol LFF vadovavusį Tomą Danilevičių.

„Malonu, viduj toks virpulys eina, supratus, kas įvyko, – į konferencijos dalyvius kreipėsi E. Stankevičius. – Stengsiuosi nenuvilti, lozungais nekalbėsime, tikiuosi, kad kasdienine veikla ir darbais įrodysiu, kad buvau vertas jūsų pasitikėjimo“.

Penktadienį taip pat bus renkami 15 Vykdomojo komiteto narių bei nepriklausomų komitetų ir organų nariai.

„Pagrindas bus pagelbėti futbolo klubams, akademijoms, kad futbolo trenerio profesija, futbolo techninio direktoriaus pozicija būtų vertinama, kiek įmanoma dotuojama iš valstybės (...) Tikslas surasti dialogą su valdžios atstovais, miestų, rajonų politikais“, – apie numatomus darbus kalbėjo jis.

Stengsiuosi nenuvilti, lozungais nekalbėsime, tikiuosi, kad kasdienine veikla ir darbais įrodysiu, kad buvau vertas jūsų pasitikėjimo.

E. Stankevčius sakė ateityje matantis galimybę tam tikras asociacijas reorganizuoti į departamentus.

„Turėsime periodinį laikotarpį, kada tiek trenerių rengimo asociacija, tiek teisėjų asociacija pataps departamentais, pasižiūrėsim, kaip seksis mums visa tai suorganizuoti. Jeigu viskas vyks pagal planą, neatsisakau minties, kad ir kitos šakinės asociacijos būtų keliamos į departamento lygį“, – sakė jis.

Kas taps LFF generaliniu sekretoriumi vietoj E. Stankevičiaus turėtų paaiškėti balandžio pabaigoje.

„Dar ne šios dienos klausimas, turiu nusimatęs kelis variantus. (...) Sekanti konferencija suplanuota balandžio mėnesio pabaigoj, tai manau iki to laiko bus patvirtintas sekretorius“, – kalbėjo jis.

Nauji LFF įstatai buvo patvirtinti praėjusių metų sausį, juose numatyta, kad „dėl nusikalstamos veikos“ kaltais pripažinti asmenys negali eiti LFF prezidento, Vykdomojo komiteto nario ir nepriklausomų LFF komitetų pirmininkų, jų pavaduotojų ir narių pareigų.

Dėl šio reikalavimo praėjusių metų gruodį iš pareigų pasitraukė Tauragės apskrities futbolo federacijos (TAFF) vadovas Arūnas Pukelis.

Paklaustas apie jo paties susitikimus su A. Pukeliu, E. Stankevičius tvirtino manantis, kad su tam tikrais asmenimis susitikinėti galima, kol nėra draudimo to daryti.

„Vykdomojo komiteto nariai tie, kurie nebebus perrinkti arba tie, kurie yra pasitraukę iš prezidento pareigų, jiems neuždrausta dalyvauti futbolo veikloje, klubo valdyboje ar tos pačios apskrities valdyboje, tai aš manau, kad galima susitikinėti su tam tikrais asmenimis, kol nėra kitaip įpareigota, uždrausta matytis. Ta kritika adekvati, bet šiaip, manau, kad per daug spalvos sutirštinamos“, – kalbėjo LFF prezidentas.

Praeityje teistas A. Pukelis 2019 metų balandį buvo išrinktas Lietuvos futbolo federacijos viceprezidentu. Tuomet jo paskyrimas kėlė diskusijas futbolo bendruomenėje. Šį postą jis paliko 2020-ųjų pabaigoje, nusprendęs rinkimuose nekelti savo kandidatūros.

LFF Vykdomąjį komitetą sudarys aštuonių apskričių atstovai, trijų šakinių asociacijų – Lietuvos moterų asociacijos, Lietuvos salės ir paplūdimio futbolo asociacijos bei Lietuvos vaikų ir jaunimo ugdymo futbolo asociacijos atstovai, po vieną A lygos, Pirmos lygos ir vieno A lygos klubo atstovą, LFF prezidentas ir su futbolu susijusi nepriklausoma moteris.

LFF konferenciją sudarys 32 nariai: dešimt apskričių, aštuoni A lygos ir šeši Pirmos lygos klubai bei aštuonios šakinės asociacijos. Kiekvienas iš narių turės po du balsus, tad realiai dalyvių skaičius sieks 64 žmones.

LFF įstatų pakeitimų ėmėsi Seimui grasinant federacijoje įvesti tiesioginį valdymą.

LFF prezidentas: darysime viską, kad rungtynių su Baltarusija išvengtume

Padarysime viską, kad rungtynių su Baltarusijos futbolo rinktine išvengtume, sako naujasis Lietuvos futbolo federacijos (LFF) prezidentas Edgaras Stankevičius.

„Palaukime kitų metų, jau pradėjome šnekas su UEFA ir FIFA, šiandien dienai gaunu visai kitą statusą bendrauti su tarptautinėmis organizacijomis, teko šią savaitę viešėti Švietimo, mokslo ir sporto ministerijoje su visais sporto federacijų vadovais ir tada nutarsim, pasirašysim rezoliuciją, dar kartą vykdomajame komitete priimsime sprendimą ir padarysime viską, kad rungtynių išvengtumėme“, – penktadienį žurnalistams kalbėjo E. Stankevičius, turėdamas omenyje artimiausią Lietuvos ir Baltarusijos rinktinių susitikimą UEFA Tautų lygos rungtynėse kitų metų pavasarį.

Anot jo, svarbiausias sprendžiamas klausimas bus dėl galimybės nesuporuoti futbolo klubų.

„O tada jau kalbėsimės dėl galimų varžovų, kaip suporuoti, yra galbūt variantas susikeisti vietomis su Gibraltaru, nes irgi esam tiek pat taškų surinkę grupėje. (...) Laukiame ir tarptautinio olimpinio komiteto sprendimo, kaip, kokius jie priims sprendimus“, – sakė LFF prezidentas.

E. Stankevičius pridūrė, kad į situaciją dėl Baltarusijos sureaguota per vėlai.

„Dabar liko šiek tiek daugiau nei vieneri metai iki būsimų rungtynių, tai padarysime viską, kad to išvengti“, – kalbėjo jis.

UEFA Vykdomasis komitetas praėjusių metų kovą priėmė sprendimą, kad Rusijos rinktinės yra šalinamos iš visų tarptautinių organizacijų organizuojamų oficialių turnyrų, tuo tarpu rungtynės su Baltarusijos rinktinėms turi vykti.

LFF vasario pabaigoje pranešė, kad tarptautinėms futbolo federacijoms FIFA ir UEFA pagrasinus sankcijomis Lietuvos salės futbolo rinktinei, jei ši atsisakys žaisti su Baltarusija, sutarta, kad atrankos į pasaulio čempionatą rungtynės vyks neutralioje šalyje – Jerevane.



NAUJAUSI KOMENTARAI

to vakare

to vakare portretas
svinius vistiek ten vadovauja,plius ten pininigai dideli,o tikru futbolO norinciu daryti nera,VIEN PINIGAI,GIMINAICIAI,BANDITAI,SPEKULIANTAI-AFERISTAI IR KITOKIO PLAUKO APSIGIMELIAI,FUTBOLO NERA IR ILGAI DAR NEBUS PER TOKIUS...

Vakarė

Vakarė portretas
Kitaip ir negalėjo būti,atrodo ,kad nėra iš ko rinktis.Kodėl neviešina,kad Kalnietis yra giminaitis,giminių klanai

marija taurage

marija taurage portretas
NIEKO NAUJO,TOLIAU BANDOSAI SEIMINKAUJA PRISEDENGDAMI LIETUVOS FUTBOLU.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių