Čempionių taurė – vėl žalgiriečių rankose

  • Teksto dydis:

Kauno klubo „ACME-Žalgiris“ rankininkės šį sezoną susižėrė visus trofėjus: iškovojo Supertaurę, Lietuvos rankinio federacijos (LRF) taurę ir galiausiai laimėjo šalies čempionatą.

Lietuvos čempionių titulą žalgirietės susigrąžino po pertraukos (pastarąjį kartą triumfavo 2018-aisiais), o aukso medalius iškovojo jau šeštą kartą.

2019 ir 2021 m. sėkmė lydėjo Kauno rajono komandą „Cascada-Garliava“. 2020 m. dėl pandemijos čempionatas buvo nutrauktas, LRF vykdomajam komitetui nusprendus neskelbti nugalėtojų (tuo metu, likus vienam turui iki reguliaraus sezono pabaigos, žalgirietės buvo vienvaldės lyderės).

Tikėjomės, kad akistata su „Egle“ bus sunkoka, bet nemanėme, jog prireiks visų penkerių rungtynių.

Šiemet kaunietės didžiajame finale (iki trijų pergalių) 3:2 (27:23, 32:33, 41:29, 31:32 ir 37:32) palaužė Vilniaus „Eglės“ komandą.

„Pergalę lėmė bendras komandinis darbas, intensyvus ir greitas žaidimas. Tikėjomės, kad akistata su „Egle“ bus sunkoka, bet nemanėme, jog prireiks visų penkerių rungtynių. Švęsime galingai, linksmai“, – džiūgavo viena iš „Žalgirio“ lyderių Audinga Kniubaitė, per finalo mačą pelniusi iš viso 50 įvarčių.

„Vienos ar kitos komandos sėkmę lemia jos parengtumas ir žaidėjų individualus meistriškumas. Šįkart abu komponentai – mūsų pusėje. Nustebino atkaklus „Eglės“ pasipriešinimas finale, nes per reguliaraus sezono varžybas ir LRF taurės turnyre vilnietes įveikėme gana nesunkiai“, – sakė komandos „ACME-Žalgiris“ vyriausiasis treneris Antanas Skarbalius.

Varžovės: „Eglės“ rankininkės (raudonos spalvos apranga) finale atkakliai pasipriešino kaunietėms / Evaldo Šemioto nuotr.

„Penkerių rungtynių serija tikrai buvo verta didžiojo finalo vardo. Kauno komandoje – daugiau patyrusių žaidėjų, joms jau gerai pažįstama lemiamų varžybų įtampa, o mūsų kolektyvas – jaunas, viskas prieš akis. Reikia išlaikyti žaidėjų branduolį ir mokytis iš savo klaidų“, – teigė antrus metus iš eilės sidabro medalius laimėjusios „Eglės“ strategas Karolis Kaladinskas.

Bronzos medalius iškovojo Kauno rajono komanda „Cascada-Garliava“, mažajame finale 2:0 (31:18 ir 35:33) nugalėjusi Vilniaus „Tauro“ rankininkes.

Finalas

„ACME-Žalgiris“–„Eglė“ 27:23 (13:15). A.Kniubaitė 13 įvarčių / I.Verbovik 8 įvarčiai.

„Eglė“–„ACME-Žalgiris“ 33:32 (16:15). A.Šponė 10 įvarčių / A.Kniubaitė 6 įvarčiai.

„ACME-Žalgiris“–„Eglė“ 41:29 (23:16). A.Kniubaitė 16 įvarčių / A.Šponė ir G.Sadauskaitė po 6 įvarčius.

„Eglė“–„ACME-Žalgiris“ 32:31 (18:15). I.Verbovik 13 įvarčių / A.Kniubaitė 9 įvarčiai.

„ACME-Žalgiris“–„Eglė“ 37:32 (22:14). D.Ilčiukaitė 12 įvarčių / A.Šponė 12 įvarčių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių