Golfo paslapčių mokosi ir studentai, ir pedagogai

  • Teksto dydis:

Lietuvoje golfas seniai pelnė vienos elegantiškiausių bei sveikiausių sporto šakų vardą. Tiesa, daugelis mano, jog ji prieinama tik išrinktiesiems. Lietuvos golfo trenerių asociacija, drauge su Lietuvos švietimo, mokslo ir sporto ministerijos (ŠMSM) Sporto rėmimo fondu pasistengė, kad golfas plačiai pravertų ir šalies mokyklų bei universitetų duris.

Pastaraisiais metais Lietuvos golfo trenerių asociacija aktyviai vykdo seminarus bei kursus šalies mokyklų kūno kultūros mokytojams bei juos ruošiančio Lietuvos sporto universiteto (LSU) studentams. ŠMSM Sporto rėmimo fondo dėka bei buvo surengti mokymai net penkiuose Lietuvos aikštynuose. Renginiuose dalyvavę įvairių šalies mokyklų pedagogai buvo supažindinti su golfo pradmenimis bei žaidimo technika.

Taip pat seminarų dalyviai išklausė paskaitų ciklą, kuriame gavo bazinių žinių apie kovą su dopingu. Su problema, aktualia daugeliui sporto šakų, studentus bei kolegas supažindino LSU doc. Gediminas Mamkus. Paskaitą skaitė ir buvusi viceministrė Kornelija Tiesnesytė.

Greta praktinių žinių besidomintieji gavo nemažai teorinės medžiagos. Lietuvos golfo trenerių asociacija išleido trumpąjį golfo taisyklių vadovėlį, kuriame populiariai ir suprantamai išdėstytos pagrindinės golfo taisyklės bei apibrėžimai. Didelio pedagogų populiarumo sulaukė ir „Mažojo golfo mokymo programa“. Joje pateikiama gausybė žaidimo technikos ir taktikos ugdymo patarimų. Taip pat vaizdžiai parodyta kelios dešimtys pratimų bei nuotaikingų žaidimų, kuriems atlikti nebūtina profesionali golfo įranga ar specialiai įrengti aikštynai.

„Labai svarbu parodyti, kad golfas nėra sportas išrinktiesiems. Atvirkščiai, jei kitose sporto šakose yra amžiaus apribojimai, tai golfą gali žaisti bet kuris žmogus – nuo mažiausiųjų vaikučių iki garbaus amžiaus senjorų. Būtent tokių seminarų dėka patys pedagogai įsitikina, kad moksleiviams šis sportas itin tinkamas – jame fizinis krūvis pasiskirsto tolygiai, o gryname ore žaidžiant golfą nueinamas ne vienas kilometras“, - pasakojo Lietuvos golfo trenerių asociacijos vadovas Rolandas Dovidaitis.

Tiesa, žaidimui reikalinga bent minimali įranga – žaidimo lazdos, kamuoliukai ir duobučių trasa. Pasak R.Dovidaičio, Sporto rėmimo fondo lėšomis asociacija įsigijo nemažai žaidimo ekipuotės bei mažojo golfo įrangos, kurią nemokamai suteikia visiems norintiems surengti mokymus.

„Pastebime augantį pedagogų bei entuziastų susidomėjimą, gauname ir nemažai užklausų dėl mokymo įrangos. Tai mus nepaprastai džiugina. Tik visuomet akcentuojame, jog pats daiktas, kad ir koks kokybiškas būtų, neįskiepys moksleivių meilės vienai ar kitai sporto šakai. Svarbiausia, pačių mokytojų bei trenerių užsidegimas bei gebėjimas patraukliai supažindinti su daugeliui tik iš nuogirdų žinoma sporto šaka“, - sakė R.Dovidaitis.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių