Į lygą buriasi Š. Marčiulionio pamėgto rakečių sporto žaidėjai

  • Teksto dydis:

Lietuvos padelio teniso (arba tiesiog padelio) mėgėjai pagaliau turės galimybę rungtis didžiuosius Lietuvos miestus – Vilnių, Kauną ir Klaipėdą – apimsiančios tęstinėse „Grip padelio lygos“ varžybose. Registracija į „Grip padelio lygą“ vyks iki liepos 12 dienos, o padelio mėgėjų dvikovos startuos jau liepos 15 dieną.

„Esame sukaupę didelę teniso varžybų ir lygų organizavimo patirtį, ja norime pasidalinti ir su padelio mėgėjais. Juolab kad tam tikra prasme tai giminingos sporto šakos. Manau, vos ne kiekvienas teniso žaidėjas yra išbandęs savo jėgas ir padelio aikštelėje“, – sako „Teniso Namų“ vadovas Vytautas Bartulis.

Anot jo, per metus bus surengti keli  maždaug po 3 mėnesius truksiantys lygos varžybų etapai, o sezoną vainikuos finaliniai turnyrai Vilniuje, Kaune ir Klaipėdoje, svarbiausiuose šalies padelio centruose. Pagal jų rezultatus bus sukurta vieninga žaidėjų reitingavimo sistema.

„Aišku, padelis žinomumu kol kas nusileidžia tam pačiam tenisui, tačiau paskutiniu metu – smarkiai populiarėja. Tai yra gana demokratiškas sportas, kurį žaisti gali praktiškai kiekvienas. Be to, prie jo augimo prisideda ir tai, kad miestuose gana sparčiai auga padelio infrastruktūra, didėja aikštelių skaičius“, – kalbėjo V. Bartulis.

Įvairiais vertinimais padelį Lietuvoje šiuo metu aktyviai žaidžia bent keli tūkstančiai žmonių. O jo pradininku mūsų šalyje galima laikyti Lietuvos krepšinio legendą ir Dubingių teniso ir padelio klubo, esančio prie Asvejos ežero, įkūrėją Šarūną Marčiulionį.

„Būtent Šarūno iniciatyva atsirado pirmosios padelio aikštelės. Labai tikiuosi, kad jis ir pats prisijungs prie naujosios lygos varžybų“, – šypsojosi V. Bartulis.

„Grip padelio lygos“ turnyras skirtinguose divizionuose (pagal žaidėjų pajėgumą) vyks dviem etapais – grupių varžybose ir atkrintamųjų etape.

Padelis yra vienas iš rakečių sportų. Jo aikštelę iš šonų juosia tinklas, o galuose bei šonuose yra įrengtos stiklo sienos. Žaidėjai gali mušti ir nuo sienų atšokusius kamuoliukus. Taškų skaičiavimo sistema yra identiška tenisui. Šis sportas yra kilęs iš Meksikos, o dabar jis Ispanijoje populiarumu nenusileidžia tenisui.

Š. Marčiulionis yra Lietuvos padelio teniso federacijos steigėjas, o pirmuoju jos prezidentu buvo pasaulio ir Europos šiuolaikinės penkiakovės čempionas Andrejus Zadneprovskis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių