Įspūdingas Lietuvos šokėjų debiutas tarp profesionalų – iš karto aukso medalis

  • Teksto dydis:

Nyderlandų Roterdamo mieste prasidėjo tris dienas truksiantis Pasaulio sportinių šokių federacijos (WDSF) turnyras „Holland Masters 2021“. Jau pirmoji jo diena Lietuvai buvo auksinė: Vaidotas Lacitis ir Veronika Golodneva Lacitienė debiutavo WDSF profesionalų lygoje ir iškovojo pirmąją vietą.

Standartinių sportinių šokių šokėjai Vaidotas Lacitis ir Veronika Golodneva Lacitienė karjerą tarp mėgėjų baigė 2019 m. lapkričio mėnesį po Vilniuje įvykusio mėgėjų standartinių šokių pasaulio čempionato. Tuomet tarp mėgėjų porų įsitvirtinę pasaulio lyderių finale, sportininkai paskelbė pereinantys į profesionalų gretas ir iš karto pradėjo ruošis naujiems startams bei naujiems iššūkiams.

Deja, dėl kilusios pasaulinės pandemijos debiuto tarp profesionalų teko laukti net dvejus metus. Nors kelis kartus V. ir V. Lacičiai jau ketino startuoti paskelbtose varžybose, tačiau paskutiniu momentu jos būdavo atšaukiamos.

Rob Ronda nuotr.

Pagaliau žengti ant varžybinio parketo mūsų šokėjams pavyko vakar Roterdame. Šis turnyras yra pasaulio reitingo varžybos ir po šio starto pasaulio standartinių šokių profesionalų reitingo lentelėje atsiras Lietuvos sportininkų vardai. Pastaruosius kelerius, karjerą baigus Mirko ir Editai Gozoliams bei Donatui ir Linai Vėželiams, šioje lentelėje Lietuvos porų nebuvo.

Paklausti, kaip jaučiasi po tokios ilgos pertraukos vėl atvykę į varžybas, V. ir V. Lacičiai teigė, kad „jausmas keistas“, tačiau pergalė be jokios abejonės nudžiugino.

Nudžiugino ir tai, kad dveji metai praleisti treniruočių salėje nenuėjo veltui. V.Lacičio ir V.Golodnevos Lacitienės šokis vertintojų nepaliko abejingais. Iš Ukrainos, Latvijos, Italijos, Rusijos, Vokietijos, Lesoto, Nyderlandų, Estijos ir Belgijos specialistų sudaryta komisija Lietuvos sportininkams skyrė pirmąją vietą. Sidabras atiteko Mateo Cičiti ir Simonai Brečikovai ir Slovakijos, o bronza – Alesio Diskai ir Luizai Kardilio iš Italijos. Finale taip pat šoko Rusijos, Airijos ir Nyderlandų sportininkai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių