Istorinę pergalę pasiekusi Lietuvos moterų kerlingo komanda užsitikrino vietą pusfinalyje

  • Teksto dydis:

Švedijoje vykstančiame Europos kerlingo (akmenslydžio) čempionate sėkmingą žygį tęsia Lietuvos moterų komanda. Lietuvės B diviziono turnyre iškovojo septintąją pergalę ir pagal šį rodiklį pasiekė geriausią rezultatą šalies istorijoje, – rašoma Lietuvos kerlingo federacijos pranešime spaudai.

Taip pat Lietuvai atstovaujanti Virginijos Paulauskaitės komanda užsitikrino vietą turnyro pusfinalyje bei atsidūrė per žingsnį nuo kelialapio į aukščiausią divizioną.

Iki šiol vienintelį kartą lietuvės Europos čempionato B diviziono pusfinalyje žaidė 2018 metais.

Tiesa, trečiadienį lietuvės patyrė ir pirmąją nesėkmę. Po atkaklios kovos mūsiškės 7:8 nusileido Slovėnijos ekipai.

Visgi po kelių valandų Lietuvos komanda, kuriai taip pat atstovauja Olga Dvojeglazova, Dovilė Aukštuolytė, Rūta Blažienė ir Justina Zalieckienė, 8:3 nugalėjo Slovakijos ekipą ir pasiekė istorinę pergalę.

Šiame susitikime lietuvės pirmavo nuo pat pradžių ir vėliau stabiliai didino pranašumą bei pasiekė pelnytą laimėjimą.

Ketvirtadienį lietuvės grupės etapą baigs akistata su Estijos komanda. Lietuva, Estija ir Čekija šiuo metu turi po septynias pergales iš aštuonių galimų ir tik po paskutinio grupės turo bus aiškios jų konkrečios pozicijos.

Moterų turnyre varžosi 10 komandų. Keturios stipriausios pateks į pusfinalį ir tęs kovą dėl apdovanojimų bei kelialapių į aukščiausią divizioną.

Tuo tarpu Europos vyrų kerlingo čempionato B diviziono turnyre ketvirtą nesėkmę patyrė Konstantino Rykovo komanda. Jo ekipa, kuriai taip pat atstovauja Paulius Rymeikis, Vytis Kulakauskas, Donatas Kiudys ir Matas Junevičius, A grupės rungtynėse 6:12 nusileido Slovakijos atstovams.

Lietuvių trenerė Akvilė Rykovė teigė, jog čempionato organizatoriai priėmė sprendimą turnyro viduryje pagaląsti akmenis, dėl to jie buvo sunkiai nuspėjami. Linijos ir greičiai buvo visai kitokie negu buvo pirmąsias keturias dienas. Lietuviams nepavyko tinkamai prisitaikyti ir tai turėjo įtakos rezultatui.

Nepaisant to, trenerė džiaugėsi, jog savo jėgas aukščiausio lygio čempionate trečiadienį galėjo išbandyti jaunimo atstovas M. Junevičius.

Septintą vietą grupėje užimantys lietuviai ketvirtadienį žais labai svarbias rungtynes su Velso komanda.

Europos vyrų kerlingo čempionato B diviziono turnyre dalyvauja 16 komandų, suskirstytų į dvi grupes. Į atkrintamąsias varžybas pateks po tris geriausias grupių komandas. Po dvi paskutines vietas užimsiančias ekipas kovos dėl išlikimo B divizione.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių