Kovo 11-osios proga – Lietuvos jaunimo bavariško akmenslydžio rinktinės medaliai Europos čempionate

Savaitgalį Vokietijoje surengtame Europos jaunimo bavariško akmenslydžio čempionate puikiai pasirodė Lietuvos komanda. U19 amžiaus grupėje kovoję Lietuvos sportininkai iškovojo du bronzos medalių komplektus.

Lietuvos jaunimo rinktinei, kurią treniruoja Žilvinas Eidukaitis, atstovavo Lazdijų M. Gustaičio gimnazijos mokiniai Titas Malinauskas, Nedas Piličiauskas, Gustas Valaika ir Joana Lukaševič.

Komandinėje taiklumo rungtyje Lietuvos atstovai surinko 239 taškus ir užėmė trečiąją vietą. Pagrindinius savo konkurentus kovojant dėl bronzos – italus – mūsiškiai aplenkė 8 taškais. Pirmąsias dvi vietas užėmė šiame sporte dominuojantys vokiečiai (321 tšk.) ir austrai (303 tšk.).

Komandinėje rungtyje Lietuvos rinktinei startas susiklostė permainingai. Mūsiškiai po du kartus nugalėjo Šveicariją ir Slovėniją, tačiau pralaimėjo po abu susitikimus tiek Austrijos, tiek Vokietijos, tiek Italijos komandoms. Po pirmojo etapo grupėje lietuviai buvo ketvirti.

Visgi paskutinę dieną lemiamoje akistatoje lietuviai 8:4 įveikė Italijos rinktinę ir užsitikrino bronzos medalius. Vėliau lietuviai dar turėjo galimybę pakovoti ir dėl aukštesnės prabos medalio, tačiau pasipriešinti vėliau čempionais tapusiems austrams nepavyko.

„Lūkesčiai buvo išpildyti. Įvertinus tai, kad mūsų komanda jau keletą metų žaidžia ir treniruojasi kartu, tai bronzos medalių galėjome tikėtis. Žinoma, medaliai nepasidabino patys ir už ačiū. Buvo daug kovos, daug įtampos, daug įvairių techninių dalykų. Taigi, tikslą pasiekėme, bet teko dėl jo rimtai pakovoti“, - sakė Ž. Eidukaitis.

Tiesa, treneris prisipažino, kad taiklumo rungtyje iškovota trečia vieta šiek tiek ir nustebino, nes aplenkti italai turi gerokai daugiau patirties, o taip pat – ir didesnį žaidėjų pasirinkimą.

Kalbėdamas apie komandinę rungtį, Ž. Eidukaitis išskyrė dvi pergales prieš Slovėnijos komandą, kuri buvo mūsiškius pranokusi praėjusiame pasaulio jaunimo čempionate. Taip pat jis pasidžiaugė, kad lemiamose rungtynėse pavyko pademonstruoti gerą žaidimą bei atsirevanšuoti pajėgiai Italijos komandai.

Lazdijuose bavariško akmenslydžio treniruotes vedantis mokytojas Ž. Eidukaitis sutinka, jog kiekviena tarptautinė pergalė labai motyvuoja žaidėjus.

„Manau, kad tokios pergalės nemaža dalimi prisideda prie bavariško akmenslydžio populiarinimo Lietuvoje. Po tokių varžybų visada atsiranda daugiau norinčių pas mane mokykloje lankyti bavariško akmenslydžio būrelį. Susidomėjimas tikrai auga, todėl visas įdėtas darbas suteikia pridėtinę vertę šiam sportui“, - pabrėžė Ž. Eidukaitis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Oho

Oho portretas
Pasirodo yra dar ir bavariškas akmenslydis.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių