Lietuviai laimėjo B finalą ir Europos čempionatą baigė septinti

  • Teksto dydis:

Miunchene (Vokietija) vykstantį 2022 metų Europos irklavimo čempionatą Lietuvos porinė keturvietė, kurią irklavo Žygimantas Gališanskis, Dominykas Jančionis, Giedrius Bieliauskas ir Aurimas Adomavičius, užbaigė pakilia nata – laimėjo B finalą ir galutinėje įskaitoje užėmė 7-ąją vietą.

Didžiąją trasos dalį šį rytą pirmavo Nyderlandų komanda, tačiau antri ilgai buvę lietuviai išsaugojo daugiau jėgų finišui ir per paskutiniuosius 150 metrų išsiveržė į priekį.

Mūsų komanda 2 km distanciją įveikė per 5 min. 55,76 sek, o Nyderlandų ekipa per 5 min. 56,50 sek. Treti finišavo ukrainiečiai (6 min. 1,85 sek.).

Porinių keturviečių finale šiandien vėliau kovos Didžiosios Britanijos, Rumunijos, Lenkijos, Italijos, Prancūzijos ir Estijos komandos.

Lietuvių Miunchene šiandien laukia dar 4 startai. Porinių dviviečių pusfinalyje dalyvaus Armandas Kelmelis ir Dovydas Nemeravičius, o vienviečių tame pačiame etape irkluos Viktorija Senkutė.

Popiet pavienio irklo dviviečių A finale grumsis Domantas ir Dovydas Stankūnai, o dėl porinio irklo moterų dviviečių medalių kovos Donata Karalienė ir Dovilė Rimkutė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Klpd.

Klpd. portretas
Kai Lietuvoje tokie sudini reikalai su sporto ugdymu, aprūpinimu ir finansavimu tikras stebuklas tokie rezultatai
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių