Lietuvoje – nesutarimai tarp neįgaliųjų sporto bendruomenių

  • Teksto dydis:

Įspūdingus rezultatus tarptautiniuose čempionatuose demonstruojanti Lietuvos kurčiųjų krepšinio rinktinė pastarajame pasaulio čempionate iškovojo sidabro medalius. Vis dėlto šią negalią turintys sportininkai šiuo metu jaučiasi žeminami, praneša LNK žinių tarnyba.

„Kiek teko eiti pas Seimo narius, tuo klausimu, galima sakyti, jie buvo instruktuoti taip, tarsi kurtieji būtų kažkokie antrarūšiai. Visi sportininkai su negalia yra vienodi“, – sakė Lietuvos kurčiųjų sporto komiteto prezidentas Edvinas Kriūnas.

Lietuvos kurčiųjų sporto prezidentas piktinosi, kad paralimpiečiams vadovaujantis Mindaugas Bilius skaldo neįgaliųjų sporto judėjimą ir savo pasisakymais žemina kurčiuosius sportininkus.

„Jis pasakė, kaip čia gali būti paralimpinės žaidynės sulygintos su kurčiųjų žaidynėmis. Keista tai girdėti“, – stebėjosi E.Kriūnas.

Lietuvos paralimpinio komiteto vadovas tikina, kad nesupranta, dėl ko kilo nepasitenkinimas.

Visi sportininkai, nepriklausomai nuo sporto šakos ar negalios turi būti įvertinti vienodai.

Pasak jo, jokių minčių skaldyti neįgaliųjų sporto bendruomenę jis neturi.

„Apie ką mes kalbame? Mes kalbame apie varžybų rangą, ar yra atranka, ar yra kvotų šalims sistema, kiek dalyvauja dalyvių, kiek dalyvauja šalių varžybose. Mes nesakome apie neįgalumą, apie negalią“, – pasakojo M.Bilius.

Gali būti, kad jau artimiausiuose čempionatuose ir žaidynėse visi sportininkai sulauks vienodų premijų bei rentų.

Dėl tokio įstatymo pakeitimo prezidentūra tariasi su visomis organizacijomis – tiek Olimpiniu komitetu, tiek neįgaliųjų bendruomenėmis.

„Visi sportininkai, nepriklausomai nuo sporto šakos ar negalios turi būti įvertinti vienodai. Žinoma, atsižvelgiant į konkurenciją ir varžybų lygį. Manau, kad neįgalūs sportininkai tikrai nėra prastesni už kitus sportininkus“, – teigė Lietuvos tautinio olimpinio komiteto prezidentė Daina Gudzinevičiūtė.

Šiuo metu neįgaliųjų sporto klausimus kuruoja trys organizacijos: Lietuvos paralimpinis komitetas, Kurčiųjų sporto komitetas ir Specialios olimpiados komitetas.

 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

sparčiai auga RAGAI Biliui,

sparčiai auga RAGAI Biliui, portretas
jis net n e s u v o k i a , kaip tapo NEĮGALIŲJŲ sporto prezidentu, kai jo n e b u v o--neįgaliųjų sporte viskas buvo GERAI.--Tai reiškia , kad su ŽINIASKLAIDOS parama--ž l u g d o m i NEĮGALIEJI.

Jonaitis

Jonaitis portretas
Yra kaip yra, taip sakant.

argi neaisku,

argi neaisku, portretas
rietynes tarp sportininku visuomet bus del pinigu
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių