Lietuvos laipiojimo sporto čempionai – R.Tamošiūnaitė ir I. Kisielius

  • Teksto dydis:

Kovo 17-18 dienomis laipiojimo sporto entuziastai rungėsi viename iš svarbiausių metų renginių – Lietuvos boulderingo čempionate. 2023 Lietuvos čempionų vardus iškovojo Rugilė Tamošiūnaitė ir Ignas Kisielius, praneša Lietuvos laipiojimo sporto federacija.

Boulderingas – tai olimpinė laipiojimo sporto disciplina, kurioje laipiotojai lipa neaukštomis 3-5 m aukščio unikaliomis varžybų trasomis ir varžosi, kuriam iš jų pavyks pasiekti daugiau trasų topų.

Trasa laipiojime vadinama vertikali lipimo užduotis, galvosūkis, kelias, sukurta iš spalvotų kybių (atbrailų už kurių laikomasi).

Varžybų eiga

Lietuvos boulderingo čempionatas – vienos iš pagrindinių varžybų mūsų šalies laipiotojams.

Pagal šių varžybų rezultatus formuojama Lietuvos laipiojimo sporto rinktinė, kuri šiemet bandys iškovoti kelialapį į olimpines žaidynes.

Kiekvienais metais augantis šių varžybų dalyvių skaičius šiemet pasiekė rekordą – šiemet atrankos etapuose dalyvavo virš 200 sportininkų iš Lietuvos, Latvijos, Ispanijos, Izraelio, Kinijos, Meksikos, Prancūzijos.

Atrankoje varžybų dalyviai varžėsi bandydami įveikti 40 skirtingo sudėtingumo trasų, sukurtų patyrusių trasų kūrėjų – vyr. trasų kūrėjo Artūro Volkovo, Vyčio Černiausko, Klāvs Ģērmanis, Jono Rimkevičiaus, Vilimanto Petrašiūno ir Evelinos Simonavičiūtės. Į pusfinalį pateko po šešiolika daugiausia taškų atrankoje surinkusių moterų ir vyrų.

Pusfinalių formatas, vykdomas pagal tarptautinės laipiojimo sporto federacijos standartus – dalyviai turi 4 trasas ir vos 5 minutes kiekvienai trasai įveikti, o sportininkų tikslas – pasiekti kuo daugiau topų ar zonų – tarpinių finišų, kurie lems finalinio sąrašo vietą. Į finalą patenka po 6 moteris ir 6 vyrus.

Finalinės trasos iš dalyvių reikalavo drąsos bei atkaklumo daryti įspūdingus šuolius, preciziškumo atliekant delikačius judesius, didelių jėgų resurso ant neigiamos sienos bei susikaupimo.

Visgi, čempionai demonstravo išskirtinį nusiteikimą, patirtį ir kovą iki paskutinių jėgų likučių. Dalyvius stebėjo gausus būrys susirinkusiųjų „Bonobo“ laipiojimo centre ir tiesioginės transliacijos metu iš viso pasaulio.

Varžybų podiumas:

Arta Matelsone ir Rolands Rugens

Rugilė Tamošiūnaitė ir Ignas Kisielius

Elza Elizabete Baraka ir Jurijs Krasanovs

Lietuvos čempionato įskaita:

Rugilė Tamošiūnaitė ir Ignas Kisielius

Eglė Dambrauskaitė ir Petras Kastanauskas

Ūla Koroliova ir Eduardas Jeriomenko



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių