Lietuvos lyderės skina pergales Europos kurčiųjų moterų paplūdimio tinklinio čempionate

  • Teksto dydis:

Antradienį Austrijoje prasidėjusiame 5-ajame Europos kurčiųjų moterų paplūdimio tinklinio čempionate kovoja dvi Lietuvos ekipos.

Moterų pirmenybėse rungtyniauja 10 komandų, suskirstytų į dvi grupes.

A grupėje, kurioje žaidžia Birutė Aleknavičiūtė ir Ingrida Milkintaitė, dar yra austrės, čekės, italės ir lenkių 2-oji ekipa. B grupėje, kurioje tarptautinių varžybų krikštą gavo Dorotėja Keraitė ir Martyna Jurgilaitė , dar žaidžia vengrės, švedės, ukrainietės ir lenkių 1-oji pora.

Kovą dėl medalių tęs po du geriausius tandemus.

Pirmieji mačai skirtingai susiklostė Lietuvos dvejetams. Daug titulų iškovojusios, tačiau Europos čempionių vardo dar neturinčios B. Aleknavičiūtė ir I. Milkintaitė pirmosiose rungtynėse 22:20, 21:11 įveikė Lenkijos 2-osios ekipos nares Barbarą Koltun ir Anną Krzak.

Vakarop  jos susitiko su austrėmis Theresa Grath ir Liza Zorweg. Lietuvių persvara vėl nekėlė abejonių – 21:8, 21:9.

Jaunosioms D. Keraitei ir M. Jurgilaitei pirmąją dieną teko pripažinti abiejų varžovių persvarą. Jos garbingai priešinosi Lenkijos 1-osios komandos atstovėms Pamelai Luszczynskai ir Edytai Kucharskai. Pirmą setą pralaimėjusios 6:21, antrajame sete lietuvės pelnė dvigubai daugiau taškų – 12:21.

Po pietų D. Keraitė ir M. Jurgilaitė susirėmė su Vengrijos pora Lucia Mattyasovskzy ir Viktoria Tisza. Pirmą setą mūsų mergužėlės kovojo pasiaukojančiai, tačiau pralaimėjo 11:21. Antrajame sete jos buvo mažiau aktyvios – 6:21.

Trečiadienį Lietuvos komandų laukia po vienerias rungtynes. D. Keraitė ir M. Jurgilaitė 11 val. (Lietuvos laiku) susirems su švedėmis, B. Aleknavičiūtė ir I. Milkintaitė 17.30 val. su čekėmis Anna Pavlovova ir Oldriska Zidkova, kurias gegužės mėnesį įveikė deflimpinių žaidynių mažajame finale.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių