Lietuvos rankininkai svečiuose neprilygo Sakartvelo rinktinei

  • Teksto dydis:

2024 m. Europos vyrų rankinio čempionato atrankos turnyre Lietuvos rinktinė patyrė trečią pralaimėjimą iš eilės ir tapo 6-os grupės autsaidere. Lietuvos rankininkai svečiuose 18:32 (7:16) pralaimėjo pirmuosius taškus iškovojusiai Sakartvelo rinktinei.

Kitas Lietuvos ir Sakartvelo rinktinių susitikimas vyks sekmadienį Klaipėdos „Švyturio“ arenoje.

Rungtynių pradžioje varžovai apsikeitė įvarčiais. Lietuviai pirmavo vos kartą, kai 4 min. išsiveržė į priekį 3:2. Vėliau lietuviams nepavyko pelnyti įvarčio net 14 minučių ir šeimininkai laimėjo atkarpą 10:0. Per pirmą kėlinį vos 7 įvarčius pelnę Lietuvos rankininkai pirmą kėlinį pralaimėjo devyniais įvarčiais.

Po pertraukos Lietuvos rinktinės treneriai išbandė visus žaidėjus aikštelėje, tačiau tai nedavė vaisių. Sakartvelas laimėjo triuškinama 14-os įvarčių persvara.

Lietuvos rinktinės gretose rezultatyviausiai žaidė ir geriausiu rungtynių žaidėju svečių gretose išrinktas Deividas Jovaišas, pelnęs 4 įvarčius. 3 įvarčius įmetė Benas Butkus, po 2 – Aidenas Malašinskas, Gerdas Babarskas ir Laurynas Palevičius, po kartą pasižymėjo Gytis Šmantauskas, Karolis Antanavičius ir Tadas Stankevičius.

Sakartvelo rinktinę į priekį vedė atakų lyderiai – Giorgis Tskhovrebadzė pelnė 10 įvarčių, Nikolozas Kalandadzė pridėjo 7 įvarčius. Geriausiu rungtynių rankininku šeimininkų gretose išrinktas vartininkas Zurabas Tsintsadzė.

Sakartvelo ekipos vartininkai atrėmė net 41 proc. (13 iš 31-o) lietuvių metimų. Lietuvos rinktinės vartininkai Giedrius Morkūnas ir Lukas Gurkis atrėmė po keturis varžovų metimus iš 40-ies (20 proc.). Lietuvos rankininkai realizavo tik 46 proc. metimų, tuo tarpu Sakartvelo žaidėjų tikslumas buvo net 73 proc.

Be taškų likusi Lietuvos komanda nukrito į ketvirtą grupės vietą. 2 taškus iškovojusi Sakartvelo rinktinė pakilo į trečią poziciją. Po 4 taškus turinčios grupės lyderės Vengrijos ir Šveicarijos rinktinės susitiks ketvirtadienį Šafhauzene.

Į finalinį Europos čempionato etapą pateks dvi geriausios grupių komandos ir keturios geriausios trečią vietą užėmusios ekipos. Geriausios keturios trečią vietą užėmusios rinktinės bus nustatytos atsižvelgiant tik į rungtynes su dviem aukščiausias vietas grupėje užėmusiomis komandomis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kas tie sakarvelai?

Kas tie sakarvelai? portretas
Kas tie sakarvelai?

Brasokas

Brasokas portretas
Silpnokai
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių