Lietuvos rankinio lygoje paaiškėjo trys pusfinalio dalyviai

  • Teksto dydis:

Po atsakomųjų ketvirtfinalio rungtynių į Lietuvos rankinio lygos (LRL) pusfinalį pateko Vilniaus „Šviesa“, Klaipėdos „Dragūnas“ ir Kauno „Granitas-Karys“.

Alytaus „Varsos“ ir Kauno „Ąžuolo“ ketvirtfinalio dvikovoje prireiks lemiamų trečiųjų rungtynių, nes čia ketvirtfinalio serijos rezultatas tapo lygus 1:1, praneša Lietuvos rankinio federacija.

Atsakomosiose ketvirtfinalio rungtynėse Lietuvos vicečempionai „Varsos“ rankininkai svečiuose 28:21 įveikė „Ąžuolo“ komandą ir atsirevanšavo už netikėtą pralaimėjimą savo aikštelėje.

Įpusėjus rungtynėms alytiškių persvara buvo minimali, tačiau po pertraukos „Varsa“ nuolat didino atotrūkį ir iškovojo užtikrintą pergalę.

Rezultatyviausiai nugalėtojų gretose žaidė Deividas Eidukonis, pelnęs 6 įvarčius, Nedas Buronko prie pergalės pridėjo 5 įvarčius. „Ąžuolo“ gretose po 5 įvarčius surinko Vilius Juozaitis ir Karolis Jankauskas.

Lemiamos „Varsos“ ir „Ąžuolo“ ketvirtfinalio rungtynės vyks šeštadienį Alytuje. Šios poros nugalėtojas pusfinalyje susitiks su Lietuvos čempionų titulą ginančiais „Šviesos“ rankininkais.

„Šviesa“ ir atsakomosiose ketvirtfinalio rungtynėse neturėjo didelio vargo su Vilniaus „Amber“. Čempionai iškovojo pergalę rezultatu 39:27. Rezultatas keletą kartų lygus buvo tik pačioje rungtynių pradžioje, vėliau „Šviesa“ nutolo negrįžtamai ir varžovams net neleido pagalvoti apie galimą intrigą.

Nugalėtojų gretose nesulaikomas buvo Tadas Rasakevičius, pelnęs 10 įvarčių, Šarūnas Ugianskis surinko 6 įvarčius. „Amber“ komandai po 4 įvarčius pelnė Romas Aukštikalnis ir Tadas Tumosas.

Kitame LRL pusfinalyje susitiks tituluočiausi šalies klubai – 17 kartų Lietuvos čempionu tapęs „Granitas“ ir 9 kartus čempionato auksą iškovojęs „Dragūnas“.

„Granito“ rankininkai išvykoje 30:20 pranoko Panevėžio „Grifo“ komandą. Po atkaklių pirmųjų ketvirtfinalio rungtynių, atsakomąjį susitikimą kauniečiai pradėjo galingu spurtu 5:0. Po pertraukos skirtumas tapo dviženklis ir jau antro kėlinio pradžioje nugalėtojas nekėlė abejonių.

Martynas Giedraitis ir Marius Kairys prie „Granito“ pergalės pridėjo po 7 įvarčius. Panevėžio ekipai po 4 įvarčius surinko Danielius Kairys, Mindaugas Barzdenis ir Evaldas Vėta.

„Dragūno“ rankininkai antrą kartą įtikinamai pranoko HC „Vilnių“. Svečiuose žaidusi uostamiesčio komanda nugalėjo rezultatu 35:26. „Dragūnas“ jau pačioje rungtynių pradžioje pasiuntė varžovus į nokdauną 7:0. Nors antrame kėlinyje vilniečiams pavyko sumažinti atsilikimą iki minimalaus, tačiau klaipėdiečiai sugebėjo vėl susikrauti įtikinamą persvarą.

Rezultatyviausiai nugalėtojų gretose žaidė 6 įvarčius pelnęs Mykolas Lapiniauskas, po 5 įvarčius įmetė net trys „Dragūno“ rankininkai – Laurynas Simonavičius, Tomas Drakšas ir ukrainietis Danylo Hlušakas. „Vilniaus“ ekipą į priekį vedė 8 įvarčius surinkęs Mindaugas Urbonas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių