Lietuvos regbininkų svajonė žaisti pasaulio čempionate nusikėlė ateičiai

  • Teksto dydis:

Lietuvos vyrų regbio-7 rinktinei nepavyko pateikti staigmenos ir prasibrauti į pasaulio čempionatą, kuris rugsėjo viduryje vyks Pietų Afrikoje.

Rumunijoje vykstančiame pasaulio čempionato atrankos Europos zonos turnyre lietuviai pralaimėjo visus tris susitikimus.

Tomo Zibolio treniruojama Lietuvos rinktinė B grupės starte šeštadienį 0:17 pralaimėjo Belgijos komandai.

Vėliau laukė akistata su Europos čempione Ispanija. Gynyboje su pajėgiais varžovais nesusitvarkę lietuviai turėjo pripažinti priešininkų pranašumą 10:49. Lietuvos komandoje žeminimus atliko Donatas Vilimavičius ir Arnas Urbonas.

Sekmadienį lietuviai dar turėjo viltį patekti į ketvirtfinalį, bet tam reikėjo dideliu skirtumu nugalėti Čekijos komandą. Po atkaklios kovos lietuviai patyrė pralaimėjimą 10:15 ir pasitraukė iš tolimesnės kovos.

Lietuvos ekipai visus 10 taškų pelnė Kęstutis Karbauskas.

„Rezultatai ne tokie, kokių tikėjomės. Norėjome patekti bent į aštuntuką, bet šiai dienai akivaizdžiai esame per silpni pasaulio čempionatui. Trūksta dar daugiau žaidybinės patirties, psichologinio nusiteikimo, profesionalaus požiūrio. Šiai dienai turime sužaidę 17 rungtynių. Kiekvienam žaidėjui tai gautųsi po 40 minučių. Su tiek laiko sunku kažką „išspausti“. Galiu pasidžiaugti, kad gana puikiai į komandą įsiliejo jauni sportininkai“, – sakė rinktinės treneris T. Zibolis, nepamiršęs padėkoti ir Lietuvos komandą palaikiusiems sirgaliams.

Treneris prisipažįsta, kad norint išsilaikyti Europos elite, reikės įdėti daug pastangų bei darbo. Dabar laukia trys savaitės pasiruošimo prieš paskutines sezono varžybas.

Pasaulio čempionato atrankos turnyre Rumunijoje varžosi 12 vyrų komandų. Kelialapius į planetos pirmenybes pelnys keturios rinktinės.

Lietuvos vyrų regbio-7 rinktinė šių metų rugpjūčio 12-14 dienomis pirmą kartą dalyvaus pasaulio regbio-7 „Challenger“ serijos turnyre Čilėje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių