Lietuvos tinklininkai Portugalijoje pildė pasaulio reitingo taškus, Lenkijoje žengė į pusfinalį

  • Teksto dydis:

Dvi Lietuvos paplūdimio tinklinio poros šeštadienį baigė savo sėkmingą pasirodymą „Challenger“ serijos turnyre Maroke.

Šių varžybų prizų fondas – 150 tūkst. JAV dolerių.

Moterų varžybose devintąją vietą užėmė Erika Kliokmanaitė ir Monika Paulikienė. Penktadienį pajėgias Čekijos ir Nyderlandų komandas įveikusius lietuvės šeštadienį aštuntfinalyje 0-2 (17:21, 16:21) pralaimėjo dar viena elitinei Nyderlandų porai – Emmai Piersmai ir Mexime van Driel.

Už devintą vietą lietuvėms atiteko po 230 pasaulio reitingo taškų.

Pirmą kartą į tokio lygio varžybų atkrintamąsias varžybas patekę Patrikas Stankevičius ir Audrius Knašas po atkaklios kovos 1-2 (19:21, 21:19, 9:15) nusileido čekams Jakubui Sepkai ir Tomašui Semeradui bei turnyre užėmė 17-ąją poziciją.

Už šią poziciją mūsiškiams atiteko po 180 pasaulio reitingo taškų.

Varšuvoje (Lenkija) vykstančiame „Pro Beach Tour Futures“ serijos paplūdimio tinklinio turnyre į pusfinalį prasibrovė Lietuvos atstovai Artūras Vasiljevas ir Robertas Juchnevičius.

Ketvirtfinalyje mūsiškiai šeštadienį 2-0 (21:15, 21:18) įveikė lenkus Michalą Koryckį ir Martiną Chiniewiczių.

Pusfinalyje sekmadienį A. Vasiljevas ir R. Juchnevičius žais su kitu Lenkijos duetu – Jedrzejumi Brozyniaku ir Piotru Janiaku.

Kita Lietuvos pora Artūras Vincėlovičius ir Arnas Rumševičius B grupės akistatoje dėl trečiosios vietos 2-1 (21:15, 19:21, 15:13) įveikė estus Jaaną Rebelį ir Dimitrijų Korotkovą, bet pirmajame atkrintamųjų varžybų rate 0-2 (18:21, 16:21) nusileido lenkams Michalui Kadziolai ir Marcinui Ociepskiui.

Lietuvos duetui atiteko devinta pozicija.

Moterų turnyro A grupės rungtynėse dėl trečios vietos lietuvės Irina Zobnina ir Danielė Kvedaraitė 0-2 (15:21, 18:21) pralaimėjo kinėms Zeng Jinjin ir Wang Xinxin bei pasitraukė iš tolimesnės kovos.

Turnyro Lenkijoje prizų fondą sudaro 10 tūkst. JAV dolerių.


Šiame straipsnyje: ChallengerTinklinistinklininkai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių