Ministerija skyrė apie 40 tūkst. eurų organizacijoms, padedančioms Ukrainos sportininkams

  • Teksto dydis:

Švietimo, mokslo ir sporto ministerija (ŠMSM) skyrė beveik 40 tūkst. eurų septynių organizacijų išlaidoms, patirtoms siekiant padėti Ukrainos aukšto meistriškumo sportininkams bei treneriams, iš dalies finansuoti, antradienį pranešė ministerija.

Lietuvos imtynių federacijai skirta 10 tūkst. eurų, beveik 8 tūkst. eurų teko Lietuvos irklavimo federacijai. Valstybės paramą taip pat gavo Lietuvos baidarių ir kanojų irklavimo, vandensvydžio sporto, skraidančiojo disko, Lietuvos tautinių imtynių federacijos, Lietuvos beisbolo asociacija.

Anot ministerijos, parama federacijoms ir organizacijoms skirta konkurso būdu.

Šį rudenį tokią paramą yra gavusi Lietuvos plaukimo federacija, Lietuvos teniso sąjunga, lengvosios atletikos, žolės riedulio, rankinio, kultūrizmo ir kūno rengybos bei kyokushin karate federacijos.

„Nuo pirmųjų karo dienų raginome mūsų sporto organizacijas nutraukti visus ryšius su Rusija ir Baltarusija ir skatinome pagal galimybes padėti Ukrainos sportininkams tęsti jų sportinę veiklą pas mus. Dėkojame sporto bendruomenei už principingą poziciją. Turime ginti vertybes sporte, laikytis demokratijos, skaidrumo, sąžiningumo, socialinės atsakomybės ir pagarbos žmogaus teisėms principų“, – pranešime cituojama švietimo, mokslo ir sporto ministrė Jurgita Šiugždinienė.

Ministerija nurodo, jog skirtomis lėšomis finansuojama dalis išlaidų, kurias šalies sporto organizacijos nuo karo pradžios patyrė padėdamos Ukrainos aukšto meistriškumo sporto komandoms Lietuvoje.

„Rengiant ar dalyvaujant aukšto meistriškumo treniruočių stovyklose ar aukšto meistriškumo sporto varžybose Lietuvoje (inventoriaus nuoma, medicinos ir sveikatos apsaugos paslaugos, dopingo patikros ir tyrimų procedūros ir kt.), Ukrainos sportininkų, juos lydinčių bei aptarnaujančių specialistų, medicinos personalo apgyvendinimo, transporto ir kitos išlaidos“, – nurodoma pranešime.



NAUJAUSI KOMENTARAI

na aišku ............

na aišku ............ portretas
o mūsų sportininkai galės pabučiuot ministerijos špygą ...................

Kokia ji ministrė?

Kokia ji ministrė? portretas
Ką jai pasako neadekvatus Gabriukas ar Šimonytė - tą ji ir daro.

PONIAI ŠIUGŽDINIENEI...

PONIAI ŠIUGŽDINIENEI... portretas
Kaip tie pinigėliai reikalingi Lietuvos moksleivių, studentų sportui !!! Pasaulis dar nematė tokio plataus profilio ministro...mokslo, švietimo ir sporto...Kai tiek daug apžioji, gaunasi tik PIŠ...
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių