Olimpiečių žvilgsnis – ir į Paryžiaus žaidynes

  • Teksto dydis:

Lietuvos tautinio olimpinio komiteto (LTOK) pajamos pirmąjį šių metų pusmetį siekė 8,5 mln., o išlaidos – 5,7 mln. eurų. Tokie duomenys buvo pateikti sporto bendruomenei antradienį Vilniuje vykusiame LTOK vykdomojo komiteto posėdyje.

Nuo liepos 1-osios pasikeitė olimpinio sporto finansavimo tvarka. Iki šiol atletams rengti skirtos lėšos sporto federacijas pasiekdavo iš dviejų šaltinių – valstybės ir LTOK. LTOK pagal numatytus kriterijus skirdavo olimpines stipendijas, kurios užtikrindavo socialines garantijas, o federacijoms – sportininkams rengti olimpinėms žaidynėms skirtas lėšas. Nuo liepos federacijas ir sportininkus pasieks tik valstybės lėšos, o už valstybės sporto politikos įgyvendinimą bus atsakinga naujai įkurta Nacionalinė sporto agentūra (NSA).

Didžiąją LTOK pajamų dalį sudarė bendrovės UAB „Olifėja“ mokėti dividendai ir paramai skirti 8 proc. pajamų, gautų iš parduotų bilietų.

„Kadangi nuo liepos 1 d. paramai skirtus 8 proc. bendrovė privalės pervesti tiesiai valstybei, galima sakyti, kad per pirmąjį pusmetį buvo surinktos beveik visos LTOK metų pajamos“, – sakė LTOK iždininkas Darius Čerka.

LTOK išlaidų didžiąją dalį sudarė olimpinio sporto finansavimas – pasiruošimui Paryžiaus olimpinėms žaidynėms, olimpinėms stipendijoms, dalyvavimui Pekino žiemos olimpinėse žaidynėse ir kt. buvo skirta 4,7 mln. eurų.

„Nežinios vis dar yra. Šiuo metu persitvarkome, deja, bet iki liepos 20 d. atsisveikinsime su keturiais komandos nariais. Stengiamės, kad ši reorganizacija vyktų sklandžiai, o jai pasibaigus, toliau galėtume efektyviai vykdyti svarbius projektus“, – teigė olimpinė čempionė, LTOK prezidentė Daina Gudzinevičiūtė.

Lietuvos olimpinio fondo (LOF) pirmojo pusmečio pajamos siekė 719 tūkst. eurų. LOF vadovas Mantas Marcinkevičius pasidžiaugė, kad jau per pirmąjį pusmetį pavyko įvykdyti 72 proc. metinio pajamų plano. Fondo išlaidos pirmąjį pusmetį siekį 461 tūkst. eurų, didžioji dalis lėšų buvo skirtos projektams ir renginiams.

M.Marcinkevičius taip pat pristatė birželio 18 d. Kaune vykusios Olimpinės dienos rezultatus.

„Šis renginys po dvejų metų pertraukos vėl buvo toks, prie kokio esame pratę. Skaičiuojame, kad Kaune susirinko ir sportinėmis veiklomis džiaugėsi virš 20 tūkst. dalyvių“, – sakė jis.

LTOK posėdyje aptartas ir artėjantis svarbus startas jauniesiems mūsų šalies sportininkams. Liepos 24–30 d. Banska Bistricoje (Slovakija) vyks 16-asis Europos jaunimo vasaros olimpinis festivalis. Renginyje Lietuvai atstovaus 55 atletai, kurie varžysis aštuoniose sporto šakose.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių