Olimpinio deglo estafetė Kinijoje vyks be žiūrovų

Baiminantis koronaviruso plitimo, šiųmetė olimpinio deglo estafetė prieš žiemos olimpines žaidynes Pekine vyks be žiūrovų.

„Per šią deglo estafetę saugumas bus svarbiausias“, - taip sprendimą dar labiau apriboti ir taip jau sutrumpintą estafetę penktadienį argumentavo Yang Haibinas iš žaidynių organizacinio komiteto.

Olimpinio deglo estafetė, kurioje dalyvaus 1 200 bėgikų, vyks vasario 2-4 dienomis – deglas bus nešamas  į tris Pekino žiemos olimpinių žaidynių vietas ir turistų traukos objektus, pavyzdžiui, prie Didžiosios kinų sienos. Priešingai tradicijai, dėl pandemijos deglo estafetė nevyko Graikijoje, žaidynių kilmės šalyje. Olimpinės ugnies įžiebimo ceremoniją Graikijoje spalį sutrikdė žmogaus teisių aktyvistai.

Pekino žiemos olimpinės žaidynės prasidės vasario 4 dieną ir tęsis ik vasario 20-osios. Kovą vyks parolimpinės žaidynės.

Tai bus labiausiai ribojimų varžomas tarptautinis sporto renginys nuo pandemijos pradžios 2019 metų pabaigoje. Visi dalyviai galės būti tik saugomoje zonoje, atskirtoje nuo išorinio pasaulio. Iš užsienio žiūrovai neatvyks. Savaitės pradžioje buvo atšauktas ir pradžioje planuotas bilietų pardavimas šalies viduje, kai Pekine nustatyti pirmieji vietiniai labai užkrečiamos omikron atmainos atvejai.

Dėl žmogaus teisių padėties Kinijoje virtinė šalių paskelbė diplomatinį žaidynių boikotą.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Sako

Sako portretas
Su degalų bėgs kinų olimpietis, sun Hui čai o vėliava neš ,vin su xim.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių