Olimpinių sporto šakų federacijoms papildomai skirta 4,4 mln. eurų

  • Teksto dydis:

Į olimpinių žaidynių programą įtrauktų sporto šakų federacijoms Švietimo, mokslo ir sporto ministerija (ŠMSM) papildomai skyrė 4,4 mln. eurų.

Kaip antradienį pranešė ministerija, daugiausia lėšų skirta Lietuvos plaukimo federacijai – beveik 550 tūkst. eurų. 442 tūkst. eurų skirti lengvosios atletikos, 395 tūkst. eurų – krepšinio, 371 tūkst. eurų – irklavimo, 333 tūkst. eurų – baidarių ir kanojų irklavimo federacijoms.

ŠMSM teigimu, skirstant valstybės finansavimą vertinami sporto šakų federacijų rezultatai tarptautinėse aukšto meistriškumo sporto varžybose, taip pat 2021 m. Lietuvos nacionaliniuose čempionatuose dalyvavusių sportininkų skaičius ir federacijų vadybiniai gebėjimai.

Galimybė skirti papildomų lėšų atsirado Seimui priėmus Loterijų įstatymo ir Loterijų ir lošimų mokesčio įstatymo pakeitimus. Pakeistuose teisės aktuose padidintas loterijų organizatorių mokamas loterijų ir lošimų mokestis, kuris įskaitomas į valstybės biudžetą.

Taip pat nustatyta, kad visas valstybės biudžeto lėšas, skirtas sporto organizacijų aukšto meistriškumo sporto programoms įgyvendinti, nuo šių metų liepos skirsto Švietimo, mokslo ir sporto ministerija. Iki tol šias lėšas skirstydavo Lietuvos tautinis olimpinis komitetas.

Ministerija sporto šakų federacijų ir neįgaliųjų sporto organizacijų 2022 m. programoms įgyvendinti jau yra skyrusi 10 mln. eurų. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių