Olimpinių žaidynių burbule – dar 15 COVID-19 atvejų

Dar dvylikos žmonių, akredituotų ateinančioms Pekino žiemos olimpinėms žaidynėms, koronaviruso testas buvo teigiamas atvykus į Kiniją, antradienį pranešė organizatoriai.

Pareiškime sakoma, kad vasario 4–20 dienomis vyksiančių žaidynių uždaro ciklo aplinkoje testas buvo teigiamas dar trims žmonėms, įskaitant vieną sportininką ar oficialų komandos atstovą.

Visi teigiami rezultatai gauti iš pirmadienį atliktų testų.

Nuo sekmadienio iš viso buvo 21 teigiamas testas, taip pat 72 teigiami testai iš sausio 4–22 dienų laikotarpio. Du teigiami testai buvo sportininkų arba komandos atstovų.

Sekmadienį ir pirmadienį į žaidynes atvyko 775 asmenys.

Visi žaidynėse dalyvaujantys asmenys gyvena uždarame burbule, nekontaktuoja su Kinijos visuomene ir yra kasdien testuojami. Atvykę asmenys taip pat turi pateikti du neigiamus PGR testus, kaip numatoma Kinijos nulinio COVID politikoje.

Kiekvienas asmuo, kurio testas yra teigiamas, turi izoliuotis tam skirtoje vietoje. Grįžti iš izoliacijos galima po dviejų neigiamų PGR testų arba po 10 dienų su vienu neigiamu testu. Tada tie asmenys įtraukiami į artimų kontaktų sąrašą ir testuojami du kartus per dieną septynias dienas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių