Pasaulio jaunimo čempionate – aukštos lietuvių vietos

  • Teksto dydis:

Roterdame įvykusiame Pasaulio sportinių šokių federacijos (WDSF) jaunimo iki 21 – erių metų amžiaus pasaulio standartinių šokių čempionate puikiai pasirodė Lietuvos šokėjai.

Tarp 68 šios amžiaus kategorijos geriausių planetos duetų Karolis Burneikis ir Diana Epeykina užėmė 4-ąją vietą finale, o Laurynas Makarovas ir Kotryna Ambrazevičiūtė užėmė 7-ąją vietą ir buvo pirmieji, nepatekę į finalą. Lietuvos poros atitinkamai yra šių metų nurodytos amžiaus grupės šalies čempionai ir vicečempionai.

Karolis Burneikis ir Diana Epeykina iš Kauno klubo „Tvistas“ stabiliai atliko visą programą nuo pat pirmųjų turų, kurių per pasaulio čempionato dieną sušoko penkis. Teisėjų vertinimai rodė, kad jie užtikrintai nori matyti mūsų porą vis aukštesniame ture. Tiesa, į finalą K.Burneikis ir D.Epeykina pateko, būdami penktojoje pozicijoje, bet finale galutinėje įskaitoje pakilo į ketvirtąją vietą. Visi penki poros šokiai – lėtas valsas, tango, Vienos valsas, fokstrotas ir kvikstepas – įvertinti ketvirtosiomis vietomis.

Laurynas Makarovas ir Kotryna Ambrazevičiūtė iš Vilniaus klubo „Juventos“ ir džiaugėsi, ir liūdėjo. Jų užimta septintoji vieta pasaulio čempionate taip pat yra labai aukštas laimėjimas, tačiau tuo pačiu metu ši vieta yra pirmoji už finalinio šešeto ribos. Iki finalo L. Makarovui ir K.Ambrazevičiūtei pritrūko vos keturių teisėjų vertinimo taškų, o nuo aštuntosios vietos jie atitrūko penkiais taškais.

Jaunimo iki 21 – erių metų amžiaus pasaulio standartinių šokių čempionais tapo su neutralia vėliava šokę sportininkai Ivanas Rešetnikovas ir Jelizaveta Karinova, kurių garbei vietoje nacionalinio himno skambėjo ištrauka iš P. Čaikovskio muzikos kūrinio. Antroji šio čempionato vieta atiteko Moldovos šokėjams Vladislavui Untu ir Polinai Baryšnikovai, trečioji – rumunams Sebastianui Čikaone ir Ankai Kopos.

Tarp Lietuvos porų įsiterpė ir penktąją bei šeštąją vietas finale pasidalino Čekijos ir Azerbaidžano šokėjai.

Čempionate dirbo teisėjų kolegija, sudaryta iš Čekijos, Italijos, Vokietijos, Nyderlandų, Rumunijos, Lenkijos ir Sakartvelo specialistų, viena teisėja atstovavo Rusijos sportinių šokių ir akrobatinio rokenrolo federacijai. Teisėjų korpuse taip pat dirbo Edita Gozoli iš Lietuvos.

Labai nedaug trūko, kad Lietuvos poros šiemet būtų pakartojusios 2014 m. pasiektą mūsų šalies rezultatą šios amžiaus kategorijos standartinių šokių pasaulio čempionate: tuomet V.Jakas ir G.Siriūnaitė užėmė trečiają vietą, o T.Fainšil ir P.Belousova – šeštąją.

Mūsų šalies jaunuosius sportininkus čempionato metu palaikė ir šalies žvaigždės – patarimų negalėjo šalia aikštelės varžybas stebėję Ieva Sodeikienė, Veronika Golodneva ir Vaidotas Lacitis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių