„Pietinia derbį“ laimėjęs „Baltrex“ – aštuntą kartą iš eilės Lietuvos regbio čempionas

  • Teksto dydis:

Lietuvos regbio sostinėje Šiauliuose paaiškėjo Lietuvos regbio septynetų čempionai. Šiais metais šalies čempionate rungtyniavo 15 komandų. Į finalinį etapą pateko ir kovą dėl medalių tęsė 6 ekipos.

Po grupių varžybų į pusfinalius iškopė Šiaulių klubai – „Baltrex-Šiauliai“ ir „Vairas-Kalvis-Jupoja“, Kauno „Ąžuolas-Šildykis“ bei Vilniaus „VRA-Tomosta“, praneša Lietuvos regbio federacija.

„Baltrex“ regbininkai pusfinalyje 41:0 sutriuškino Vilniaus komandą. Atkakliau klostėsi kitas pusfinalis, kuriame „Vairas“ rezultatu 26:12 įveikė „Ąžuolą“.

Finale vyko „Pietinia derbiu“ vadinamos amžinų varžovų „Vairo“ ir „Baltrex“ grumtynės. Pergalę rezultatu 24:5 iškovojo „Baltrex“ regbininkai. Lietuvos regbio-7 čempiono sosto „Baltrex“ neužleidžia nuo 2014 metų ir čempionu tapo jau 8 kartą iš eilės. 2020 m. čempionatas neįvyko dėl koronaviruso pandemijos.

„Finale pademonstravome geriausią savo žaidimą. Kaip komanda gerai sužaidėme gynyboje ir neleidome varžovams padaryti kažko stebuklingo. Finale pagaliau supratome, kad kamuolio kontrolė yra pagrindinis raktas į pergalę. Todėl kontroliavome kamuolį kantriai, kol atakos baigdavosi taškais. Pergalė šių metų Lietuvos čempionate mums labai svarbi, nes tiek „Vairo“, tiek Kauno komandos susistiprino pajėgiais legionieriais. O mes džiaugiamės, kad turime savų žaidėjų ir su jais sugebame nugalėti tokio lygio turnyre“, – sakė „Baltrex“ komandos žaidžiantysis treneris Vytaras Bloškys.

„Finale sunkiai sekėsi kontroliuoti kamuolį, nes jo mes praktiškai neturėjome ir daugiausia laiko teko gintis. Per daug rėmėmės individualiais veiksmais ir nežaidėme kaip komanda. Tai ir yra skaudžiausia, nes iki finalo žaidėme komandinį regbį. Finale prieš labai stiprią komandą, kuri būtent ir propaguoja komandinį žaidimą, gavom pamokų, kad individualiai žaisdamas nesi stipresnis už komandinį žaidimą demonstruojančius varžovus“, – teigė vicečempiono „Vairo“ regbininkas Jonas Mikalčius.

Bronzos medalius iškovojo „Ąžuolo“ regbininkai. Kovoje dėl trečios vietos kauniečiai 29:5 nugalėjo Vilniaus regbio akademiją. 5 vietą užėmė Vilniaus „Geležinis“ vilkas, rezultatu 17:14 įveikęs „Šiaulių“ septynetą.

Geriausiu čempionato regbininku išrinktas Arnas Urbonas iš „Baltrex“ komandos. Rezultatyviausiu čempionato žaidėju tapo Anglijos regbio-7 rinktinei atstovavęs „Vairo“ legionierius Ronnie Du Randt.


Šiame straipsnyje: BaltRexregbisčempionas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių