Po skandalingo teisėjo sprendimo E. Skurdelis nepateko į Europos bokso čempionato ketvirtfinalį

  • Teksto dydis:

Armėnijos sostinėje Jerevane vykstančiame Europos vyrų bokso čempionate trečiadienį į ringą kopė paskutinis Lietuvos rinktinės atstovas Edgaras Skurdelis.

Svorio kategorijos iki 60 kg pirmoje kovoje E. Skurdelis susitiko su juodkalniečiu Edinu Alkovičiumi.

Pirmame raunde visi penki teisėjai pergalę 10:9 skyrė E. Skurdeliui. Antrame raunde lietuvis nepaleido iniciatyvos iš savo rankų ir vėl visi teisėjai buvo E. Skurdelio pusėje.

Antrame raunde E. Skurdeliui buvo prakirstas antakis po susidūrimo galvomis. Praėjus trečio raundo minutei, dėl  prakirsto antakio ringo teisėjas nutraukė kovą. Ringo teisėjas nusprendė, kad trauma padaryta po smūgio ir pergalė įskaityta E. Skurdelio varžovui. Nors turėjo būti skaičiuojami taškai, buvę tuo metu, kai kova nutraukta. Tuo metu visų penkių teisėjų skirti taškai buvo lietuvio naudai 20:18.

Lietuvos delegacija protestavo dėl tokio ringo teisėjo sprendimo, bet pagal Europos bokso konfederacijos (EUBC) nuostatus, oficialūs protestai čempionate negali būti teikiami. Nors E. Skurdelio kovai teisėjavęs ringo teisėjas iš Norvegijos po kovos pripažino savo klaidą, tačiau pagal EUBC nuostatus rezultatai negali būti peržiūrėti.

Lietuvos bokso federacija kreipėsi tiek į EUBC, tiek į Tarptautinę bokso asociaciją (IBA), kad būtų peržiūrėtas ringo teisėjo sprendimas ir pakeistas dvikovos rezultatas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių