Po starto Europos taurėje – skirtingos nuotaikos

"Vyrai kovojo iš paskutiniųjų. Kaip sakoma, putos iš nasrų ėjo, buvo puiki kova", – pabrėžė Gintaras Cibulskis. Jo vadovaujamas Klaipėdos "Dragūnas" pergalingai startavo EHF Europos taurės varžybose. Klaipėdiečių pėdomis pasekė ir sostinės "Šviesos" rankininkai, o Kauno "ACME-Žalgirio" merginos suklupo.

Padėjo vyriškas pokalbis

Namuose šeštadienį žaidęs Klaipėdos "Dragūnas" tik po dramatiškos kovos 26:25 (8:15) palaužė Slovakijos vicečempionę "Považska Bystrica" komandą.

Pirmame kėlinyje slovakų klubas buvo įgijęs net 8 įvarčių persvarą (15:7), o prieš pertrauką pirmavo solidžiu 7 įvarčių pranašumu – 15:8. Antrame kėlinyje vaizdas aikštėje pasikeitė ir likus žaisti 11 min. rezultatas tapo lygus (20:20), o netrukus Arvydas Bučius šeimininkus išvedė į priekį – 21:20. Nors vėliau šeimininkai atitrūko 3 įvarčiais, jie tenkinosi minimalia pergale.

Nugalėtojams Rokas Palskys pelnė 7 įvarčius, Benas Butkus ir Mykolas Lapiniauskas surinko po 4, Dynolo Glušakas, Sayedas Naghiavialhosseini – po 3, Tomas Drakšas ir Arvydas Bučius – po 2, Laurynas Simonavičius – 1. Varžovų ekipai Martinas Briatka įmetė 8 įvarčius.

"Labai džiaugiuosi, kad per pertrauką drabužinėje pasikalbėjome vyriškai ir jie padarė išvadas, išėjo visai kitokie. Ką aš drabužinėje sakiau? Buvo daug "pyp pyp pyp". Sakiau, kad negalime taip atrodyti prieš savo žiūrovus. Buvo net gėda, kad mes įmetę tik 8 įvartukus po pirmo kėlinio išeiname. Bet antras kėlinys tai… Vyrai kovojo iš paskutiniųjų. Džiaugiuosi, kad vyrai mane išgirdo. Turime didelį potencialą tobulėti", – dėstė G.Cibulskis.

Keliaus autobusu

Atsakomosios rungtynės Slovakijoje vyks ateinantį šeštadienį. "Dragūno" treneris neslėpė apmaudo, kad prieš atsakomąjį mačą klaipėdiečiai, vietoje antrame kėlinyje susikurtos trijų įvarčių persvaros, turės tik minimalų pranašumą.

"Apmaudu, nes būtume didesnį bagažą nusivežę. Bet pergalė nors ir vienu įvarčiu – vis tiek pergalė. Tai reiškia, kad esame apylygės komandos ir tikrai yra galimybė kovoti dėl patekimo į kitą etapą", – teigė "Dragūno" vyriausiasis treneris.

"Padirbėsime taktiškai, išanalizuosime savo klaidas pirmame kėlinyje, kurių buvo daug, ir už kurias varžovai mus baudė greitais įvarčiais. Nesklandumų yra tiek puolime, tiek gynyboje, bet jie yra panaikinami", – kalbėjo G.Cibulskis.

Į Slovakiją komanda išvyks ketvirtadienį ir apie 15 val. važiuos autobusu. Toks kelionės būdas pasirinktas įvertinus, kad skrydis su persėdimais ir kelionė nuo oro uosto į rungtynių vietą truktų panašiai. Varžovai į Klaipėdą taip pat vyko autobusu.

"Išvažiuosime ketvirtadienį vakare ir penktadienį apie vidurdienį jau būsime vietoje. Rungtynės šeštadienį, tad spėsime pailsėti", – apie planus pasakojo G.Cibulskis.

Likimas spręsis Estijoje

Vilniaus "Šviesos" rankininkams Europos taurės varžybose taip pat pavyko startuoti pergalingai. Vilniečiai namuose 24:22 (11:12) pranoko HC "Tallinn" komandą.

Pirmojo kėlinio metu vilniečiams sunkiai sekėsi realizuoti savąsias progas ir nė vienai iš komandų atitrūkti nepavyko. Paskutines kėlinio minutes sėkmingiau sužaidę svečiai ilsėtis išėjo turėdami minimalų pranašumą – 12:11. Po pertraukos Vilniaus klubas jau buvo kur kas drąsesnis ir įpusėjus kėliniui turėjo trijų įvarčių persvarą – 17:14. Per likusią rungtynių dalį padidinti savosios persvaros vilniečiai neįstengė ir pergalę šventė dviejų įvarčių skirtumu – 24:22.

Vilniaus ekipai Tadas Rasakevičius ir Valdas Drabavičius įmetė po 6 įvarčius, Laurynas Palevičius pridėjo 3, Tomas Bernatavičius, Artūras Švilpa, Eimantas Sinkevičius – po 2, Šarūnas Ugianskis, Ignas Jonuška, Skirmantas Plėta – po 1. Talino komandai Aleksejus Ščerbakas pelnė 7 įvarčius.

Kauniečių nesėkmė

Pralaimėjimu pasirodymą EHF moterų taurės varžybose pradėjo Kauno "ACME-Žalgirio" merginos, Alytuje vykusiose rungtynėse 26:31 (10:15) nusileidusios Nibiksvoudo "Westfriesland" rankininkėms iš Nyderlandų.

Didžiąją pirmojo kėlinio dalį vyko atkakli kova, tik jo pabaigoje viešnios sugebėjo susikrauti solidesnį pranašumą. Įpusėjus kėliniui rezultatas dar buvo lygus (9:9), tačiau prieš pertrauką olandės pabėgo – 15:10. Antrajame kėlinyje varžovės keliskart buvo padidinusios persvarą net iki 13 įvarčių (27:14), tačiau rungtynių pabaigoje žalgirietės surengė spurtą ir priartėjo – 26:31.

Lyderė: net 12 D.Ilčikaitės (su kamuoliu) įvarčių kauniečių neišgelbėjo. / Evaldo Šemioto nuotr.

Kauno ekipai Dovilė Ilčiukaitė surinko net 12 įvarčių, Audinga Kniubaitė pridėjo 7, Viltė Lubytė, Gabrielė Paukštytė, Grėta Burkaitė – po 2, Neringa Gudaitytė – 1. Varžovių komandai Noelle Kistemaker pelnė 5 įvarčius.

Sekmadienį pirmąsias tarptautines rungtynes su Pelvos "Serviti" (Estija) ekipa žaidė Kauno "Granitas-Karys", o visi atsakomieji susitikimai laukia kitą savaitgalį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių