Prezidentas pagerbė Pasaulio kurčiųjų vasaros žaidynių prizininkus ir jų trenerius

  • Teksto dydis:

Prezidentas Gitanas Nausėda ketvirtadienį susitiko su 24-ųjų Pasaulio kurčiųjų vasaros žaidynių prizininkais. Lietuvos sportininkai žaidynėse iškovojo net 10 medalių komplektų – 2 aukso, 5 sidabro, 3 bronzos, o bendrojoje šalių įskaitoje Lietuva užėmė aukštą 17 vietą.

Šalies vadovas padėkojo sportininkams ir jų treneriams už aukštai iškeltą Lietuvos vėliavą.

„Šiemet Kurčiųjų vasaros žaidynėse jūs pasirodėte puikiai, ši Jūsų sėkmė svarbi visai Lietuvai. Visi sportininkai, atstovaujantys šaliai tarptautinėse varžybose, yra lygiai svarbūs, visi jie – Lietuvos vėliavininkai ir jos vardo garsintojai, nors įstatymų lygmeniu dar yra likę neteisingo sportininkų skirstymo. Tikiuosi, kad Seimas ištaisys šią neteisybę, artimiausiu metu apsvarstys mano kartu su Tautinio olimpinio, Paralimpinio, Kurčiųjų sporto, Specialiosios olimpiados komitetais parengtas įstatymo pataisas dėl sportininkų nediskriminavimo pagal (ne)galią ir įgyvendins lygiateisiškumo principą sporte“, – sakė prezidentas.

Šalies vadovas pasveikino aukso medalius žaidynėse Lietuvai pelniusius rutulio stūmiką Vytenį Ivaškevičių ir graikų-romėnų imtynininką Mantą Kazimierą Sinkevičių, sidabro medalininkais tapusius rutulio stūmiką Mindaugą Juršką, disko metiką Mažvydą Paurį, badmintono dvejetų komandą Igną Rezniką ir Kazimierą Dauskurtą, mišrios orientavimosi sprinto estafetės komandą Adriją Atgalainę, Gedvilę Diržiūtę, Mantą Volungevičių, Donatą Tumaitį ir Adriją Atgalainę, pelniusią dar vieną sidabro medalį orientavimosi ilgojoje trasoje, bronzos medalius pelniusias paplūdimio tinklinio komandos nares Birutę Aleknavičiūtę ir Ingridą Milkintaitę, orientavimosi supersprinto komandos narius Mantą Volungevičių ir Viltę Kanapinskaitę ir Mantą Volungevičių, pelniusį bronzą dar ir orientavimosi ilgosios trasos rungtyje.

Šalies vadovas už Lietuvos vardo garsinimą taip pat padėkojo lengvaatlečių treneriams Sigitui Liepinaičiui ir Mantui Jusiui, imtynininkų treneriui Sauliui Liaugminui, orientacininkų treneriams Laimiui Drazdauskui ir Tomui Kuzminskiui, badmintonininkų treneriui Donatui Narvilui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Narcizas \\\\\.../////

Narcizas  \\\\\...///// portretas
O nežinojau,prezidentą turim.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių