Rankininkai svetur: D. Virbausko benefisas Rusijoje ir B. Petreikio pergalė Vokietijoje

  • Teksto dydis:

Nors praėjęs savaitgalis rungtynių gausa Europoje nepasižymėjo, tačiau keletas mūsų šalies rankininkų vis dėlto rungtyniavo.

Daugiausiai dėmesio į save šį savaitgalį neabejotinai pritraukė legionieriaus karjerą pradėjęs Deividas Virbauskas. Aukščiausioje Rusijos lygoje žaidžiantis lietuvis buvo tiesiog nesustabdomas ir sugebėjo pelnyti net 10 įvarčių, o jo atstovaujamas Taganrogo „Donskie“ klubas išvykoje 29:24 palaužė Ufos „Akbuzat“ rankininkus. Po 6 turų lietuvio klubas savo sąskaitoje turi 8 taškus ir tarp 12 komandų žengia ketvirtoje vietoje.

Pergale aukščiausioje Vokietijos lygoje galėjo džiaugtis Beno Petreikio atstovaujamas „N-Lubbecke“ klubas, kuris išvykoje 23:18 nugalėjo Minden rankininkus. Įžaidėjas iš Lietuvos įvarčiais nepasižymėjo, o jo ekipoje įspūdingą pasirodymą surengė Tomas Skroblienas, pasižymėjęs net 14 įvarčių. Į aukščiausią šalies lygą iškopusi „N-Lubbecke“ ekipa šiuo metu savo sąskaitoje turi 4 taškus ir po 6 turų žengia 14 vietoje.

Islandijoje Karolio Stropaus ir Viliaus Rašimo „Selfoss“ ekipa 24:26 turėjo pripažinti „Afturelding“ rankininkų pranašumą. K.Stropus šiame susitikime pasižymėjo 1 tiksliu metimu į varžovų vartus. Po 4 turų „Selfoss“ savo sąskaitoje turi 2 taškus ir užima 9 vietą.

Kiek anksčiau Prancūzijos aukščiausioje lygoje savąsias rungtynes žaidė Gerdas Babarskas ir jo atstovaujamas „Chambery“ klubas. Deja lietuvio ekipa 24:25 nusileido „Chartres“ klubui. Lietuvis šiose rungtynėse kamuolį varžovų vartus siuntė tris kartus. Po 5 turų „Chambery“ komanda turi 6 taškus ir užima 5 vietą, o lygoje pirmauja nė taško dar neišbarstę Paryžiaus PSG rankininkai.

Užtikrintą pergalę Ispanijos aukščiausioje lygoje iškovojo Žano Gabrieliaus Virbausko Leono „Ademar“ klubas, kuris namuose 34:25 nepaliko vilčių „Bidasoa“ ekipai. Lietuvis ir vėl buvo tarp komandos lyderių ir prie pergalės prisidėjo 5 įvarčiais. Jo klubas šiuo metu lygoje po 6 turų su 6 taškais yra 6 vietoje.

Ne taip sėkmingai pastarasis turas Ispanijoje susiklostė Lukui Simėnui, kurio atstovaujama „Antequera“ komanda 20:33 nusileido „Granollers“ ekipai. Antrus metus Ispanijoje rungtyniaujantis L.Simėnas šįsyk pasižymėjo 2 įvarčiais. Kol kas „Antequera“ su 2 taškais yra turnyrinės lentelės dugne.

Karolio Antanavičiaus atstovaujama Hardo „Alpla“ ekipa Austrijoje žaidė principines rungtynes su Vienos „Insignis“ ekipa. Po permainingos kovos buvo užfiksuotos lygiosios – 26:26. Iš „Šviesos“ tarpsezoniu į Austriją persikėlęs lietuvis pelnė 4 įvarčius. Jo klubas, nepaisant prarasto taško, vis dar išlieka pirmoje vietoje, tačiau tiek pat taškų turi ir dar dvi komandos.

Antroje Vokietijos lygoje debiutavo Lukas Juškėnas, kuris prisijungė prie „Coburg“ komandose. Debiutinėse rungtynėse iš „Dragūno“ persikėlęs įžaidėjas žaidė nedaug ir įvarčiais nepasižymėjo, o jo klubas 27:30 nusileido „Huttenberg“ komandai. Po 5 turų „Coburg“ komanda turi 4 taškus ir žengia 12 vietoje.

Sunkią pergalę toje pačioje lygoje iškovojo Mindaugo Dumčiaus „Elbflorenz“ ekipa, kuri 35:34 nugalėjo „Rostock“ klubą. Kairiarankis iš Lietuvos prie svarbios pergalės prisidėjo 2 įvarčiais. Dviem taškais taupyklę papildžiusi Drezdeno komanda šiuo metu su 4 taškais yra 11 pozicijoje.

Pirmaisiais taškais antroje Vokietijos lygoje džiaugėsi Povilo Babarsko „Grosswallstadt“ komanda, 32:31 įveikusi „Hagen“ klubą. Kairysis pusiau kraštas iš Lietuvos įvarčių nepelnė. Lietuvio klubui ši pergalė leido atsispirti nuo dugno ir pagal taškus susilyginti su dar trimis ekipomis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių