Regbininkai išsilaikė „Championship“ divizione

  • Teksto dydis:

Lietuvos vyrų regbio-7 rinktinė Europos čempionato elitiniame „Championship“ divizione užėmė septintą vietą.

Pirmą varžybų etapą Lisabonoje (Portugalija) mūsiškiai užbaigė užėmę septintą vietą, o antrąjį Krokuvoje (Lenkija) – aštuntą.

Lietuvos regbininkai Lisabonoje 12:12 sužaidė su italais, 7:17 pralaimėjo prancūzams, 7:31 – vokiečiams, 21:20 nugalėjo lenkus ir 24:5 – čekus.

Krokuvoje 27:7 įveikti buvę Europos čempionai portugalai, lygiosios 19:19 su lenkais, tačiau 14:29 ir 19:31 pralaimėta italams, 14:24 – dabartiniams Europos čempionams ispanams ir 0:34 – belgams.

Per du etapus Lietuvos rinktinė, kuriai atstovavo Žygimantas Radžius, Donatas Vilimavičius, Matas Miežys, Arnas Prielaidas, Kęstutis Karbauskas, Deividas Krečius, Arnas Urbonas, Armandas Kalinauskas, Tautvydas Krasauskas, Vytaras Bloškys, Dovydas Taujanskas, Domantas Bagužis ir Martynas Lianzbergas, surinko 14 taškų ir aplenkė Sakartvelo (14 tšk.), Čekijos (10 tšk.) ir Lenkijos (6 tšk.) komandas. Čekai ir lenkai iškrito į žemesnį divizioną.

„Pasinaudojome puikia proga įsivertinti savo galimybes. Yra ką tobulinti, mūsų dar laukia rimti išbandymai“, – sakė treneris Tomas Zibolis.

Europos čempionų titulą apgynė ispanai (38 tšk.), sidabrą pelnė vokiečiai (36 tšk.), bronzą – prancūzai (30 tšk.).

Mūsų šalies regbininkai iškovojo kelialapį į pasaulio čempionato atrankos turnyrą, kuris liepos 16–17 d. vyks Rumunijoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių