Rekordiniame pasaulio moterų bokso čempionate kovos trys lietuvės

  • Teksto dydis:

Šiandien Stambule (Turkija) prasideda pasaulio moterų bokso čempionatas. Gegužės 9-20 d. vyksiančiose planetos pirmenybėse bus išdalinti medaliai 12-oje svorio kategorijų.

Nuo 2001 metų jau dvyliktą kartą organizuojamas pasaulio moterų čempionatas tapo rekordiniu. Jame kovoja net 310 boksininkių iš 73-ijų valstybių.

Didžiausias delegacijas po 12 boksininkių į Stambulą atsivežė Ukraina, Indija, Kazachstanas ir čempionato šeimininkė Turkija. Čempionate nebus nuo visų tarptautinių varžybų nušalintų Rusijos ir Baltarusijos atstovių.

Vido Bružo ir Vinco Murausko treniruojamai Lietuvos rinktinei pasaulio čempionate atstovaus trys boksininkės. Po sekmadienį vykusios burtų traukimo ceremonijos, lietuvės sužinojo savo varžoves.

Svorio kategorijoje iki 60 kg (31 dalyvė) Ana Starovoitova pirmoje preliminarioje kovoje gegužės 12 d. susitiks su Kiria Tapia Rodriguez iš Puerto Riko. Trijuose pasaulio čempionatuose jau dalyvavusi 32 metų puertorikietė yra 2011 m. Panamerikos žaidynių čempionė ir daugkartinė prizininkė. 29 metų A. Starovoitovai tai bus trečiasis pasaulio čempionatas. Ji dalyvavo 2014 ir 2019 m. pirmenybėse. Šios poros nugalėtoja aštuntfinalyje susitiks su italės Alessios Mesiano ir turkės Esros Yildiz dvikovos nugalėtoja.

Svorio kategorijoje iki 66 kg (28 dalyvės) Austėja Aučiūtė taip pat gegužės 12 d. preliminarioje kovoje pirštines surems su aire Kaci Rock. 19-etė airė šiais metais tapo Europos jaunimo U22 čempionato prizininke. 26 metų A. Aučiūtei tai bus antrasis pasaulio čempionatas, ji kovojo ir 2016 m. pirmenybėse. Pergalės atveju, aštuntfinalyje A. Aučiūtė susitiktų su ukrainiete Anna Lysenko.

Pasaulio suaugusiųjų čempionato debiutantė 21 metų Gabrielė Stonkutė burtų dėka pateko į svorio kategorijos iki 81 kg (11 dalyvių) ketvirtfinalį. Europos jaunimo čempionė bei Europos jaunimo U22 čempionatuose sidabro ir bronzos medalius iškovojusi G. Stonkutė gegužės 16 d. vyksiančiame ketvirtfinalyje susitiks su 21 metų ukrainietės Olesios Krysiuk ir bendraamžės kazachės Gulsajos Yerzhan kovos nugalėtoja. Pergalė ketvirtfinalyje garantuos mažiausiai pasaulio čempionato bronzos medalį.

Nuo 2010 m. pasaulio čempionatuose dalyvaujančioms Lietuvos boksininkės kol kas nėra pavykę iškovoti medalių. Praėjusiame 2019 m. Ulan Udėje (Rusijos Federacija) vykusiame pasaulio čempionate per žingsnį nuo medalio liko Iveta Lešinskytė. 5 vietą užėmusi lietuvė ketvirtfinalyje pralaimėjo pasaulio čempione tapusiai Lauren Price iš Velso. 2014 m. ketvirtfinalyje suklupo ir Vaida Valskytė.

Šių metų pasaulio čempionato nugalėtojoms ir prizininkėms bus išdalintas rekordinis piniginis prizas – net 2,4 mln. JAV dolerių. Piniginės premijos bus tokio pat dydžio, kaip ir pernai vykusiame pasaulio vyrų bokso čempionate.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ALGIS

ALGIS portretas
Tai ne moterų sportas daužyti snukius ir apskritai tai ne sportas , nes kiekvienas nokdaunas , o juo labiau nokautas ,TAI YRA SMEGENŲ SUKRĖTIMAS , DĖL TO TIEK YRA PUSPROČIŲ .
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių