Startuoja kovos dėl Lietuvos ledo ritulio čempionų titulo

  • Teksto dydis:

Šiandien startuoja kovos dėl Lietuvos ledo ritulio čempionų titulo. Serijoje iki trijų pergalių susitiks dvi aukščiausias vietas užėmusios Lietuvos komandos Optibet ledo ritulio lygoje – „Kaunas City“ ir Elektrėnų „Airwell Energija“.

Šį sezoną vykdant bendras Lietuvos ir Latvijos šalių pirmenybes, Lietuvos čempionų titulo likimas galėjo paaiškėti būtent OHL kovose. Visgi, nė vienai iš lietuviškų komandų nepavykus įveikti ketvirtfinalio barjero, pagal nuostatus Lietuvos čempionai paaiškės papildomoje serijoje tarp dviejų stipriausių OHL reguliaraus sezono Lietuvos komandų.

Jei sezoną jau baigę ir Lietuvos čempionų titulą praradę Vilniaus „7bet-Hockey Punks“ atstovai bei „Airwell Energijos“ komanda OHL ketvirtfinalyje pasirodymą baigė pralaimėję visus tris serijos susitikimus, tai „Kaunas City“ buvo labai arti kelialapio į kitą etapą ir kovoje su Rygos „Dinamo“ jiems pritrūko minimalaus žingsnio. Kauniečiai pasiekė penktąsias serijos rungtynes ir lemiamą baudinių seriją, kurioje ilgai pirmavo 1:0, tačiau nesugebėjo padidinti šio trapaus pranašumo, o paskutiniu bandymu rezultatą išlyginę latviai netrukus pelnė ir pergalingą įvartį.

Dramatiškai suklupę šioje serijoje kauniečiai ne tik užbaigė savo kovas dėl OHL medalių, tačiau ir nepasinaudojo galimybe anksčiau laiko iškovoti šalies čempionų titulą. Kitoms Lietuvos komandoms suklupus ketvirtfinalyje, žygis į pusfinalį būtų garantavęs aukso medalius, kuriuos dabar jiems teks bandyti iškovoti rungtynėse su Elektrėnų komanda.

Per keturias šio sezono tarpusavio akistatas nė vienai komandai nepavyko įrodyti savo pranašumo: po du kartus pergalę šventė tiek ir kauniečiai, tiek ir Elektrėnų atstovai. Tiesa, trys iš šių rungtynių buvo sužaistos praėjusiais metais, o paskutinioji – sausio pradžioje, o nuo jų prabėgo daugiau nei du mėnesiai. Nuo to laiko labiausiai pasikeitė „Kaunas City“ komanda, papildžiusi savo gretas keletu žaidėjų, kurie dar labiau sustiprino jų galimybę rotuoti savo sudėtimi.

Prieš lemiamas sezono kovas abi komandos turi ir nuostolių. Finalo serijoje jos versis be traumuotų Lietuvos rinktinės gynėjų: „Airwell Energijos“ gretose nematysime Pauliaus Rumševičiaus, o „Kaunas City“ rungtyniaus be Jauniaus Jasinevičiaus.

Po sunkios ketvirtfinalio serijos ir išsprūdusios galimybės parklupdyti Rygos „Dinamo“, „Kaunas City“ atstovai turėjo tik tris dienas pamiršti šią nesėkmingą seriją bei pasiruošti akistatai su „Airwell Energija“. Nepaisant to, „Kaunas City“ treneris Sergejus Durdinas teigia, jog jo komanda pasiruošusi būsimai serijai.

„Finalo serijai ruošiamės tikslingai, viskas vyksta be nesklandumų. Tokioje serijoje sunku nusakyti pagrindinius jos faktorius – viską gali lemti bet kuri detalė. Bet kokiu atveju, mes būsime pasiruošę viskam“, – kalbėjo kauniečius treniruojantis latvis.

Jei „Kaunas City“ komandos pasiruošimą finalui sutrumpino ilga ketvirtfinalio serija, tai per tris rungtynes ketvirtfinalyje įvarčių taip ir nepelnę jų varžovai lemiamoms kovoms ruošėsi nežinodami ar dar iščiuoš ant ledo. Kauniečių triumfas būtų reiškęs „Airwell Energijos“ sezono pabaigą, o jos treneris Arūnas Aleinikovas pripažįsta, jog dėl to komandai nebuvo lengva treniruotėse.

„Finalo serijai ruošiamės įprastai, galbūt koją kiek kišo tik tai, kad psichologiškai buvo sunku nusiteikti treniruotis, kai esi nežinomybėje ir nežinai, ar tau reikės, ar nereikės dar eiti žaisti. Ko tikėtis iš šios serijos? Manau, kad bus įnirtinga kova: mes nenorėsime pralaimėti antro finalo iš eilės, o kauniečiai norės siekti savo pirmojo titulo“, – apie būsimas kovas kalbėjo Elektrėnų komandos strategas.

Lietuvos čempionai paaiškės serijoje iki trijų pergalių. Pirmosios finalo rungtynės bus žaidžiamos aukštesnę vietą OHL užėmusios „Kaunas City“ ekipos tvirtovėje, o vėliau dvikovos šeimininkai keisis kas vienerias rungtynes.

Visas rungtynes dėl Lietuvos čempionų titulo galėsite stebėti ne tik arenose, tačiau ir asociacijos „Hockey Lietuva“ Youtube paskyroje bei Sport1 kanalu.


Finalo dvikovų tvarkaraštis:

Kovo 14 d. 19.30 val., Kauno ledo rūmai

Kovo 16 d. 19.30 val., Elektrėnų ledo arena

Kovo 18 d. 13.15 val., Kauno ledo rūmai

Kovo 21 d. 19.30 val., Elektrėnų ledo arena (jei reikės)

Kovo 23 d. 19.30 val., Kauno ledo rūmai (jei reikės)



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių