Vyriausybė įsteigė Nacionalinę sporto agentūrą, ji turėtų veikti nuo liepos

Vyriausybė trečiadienį įsteigė Nacionalinę sporto agentūrą, kuri turės įgyvendinti valstybės sporto politiką.

Ministrų kabinetas trečiadienį priėmė atitinkamus nutarimus, anksčiau nauja steigiama įstaiga buvo pristatyta Švietimo, mokslo ir sporto ministerijoje (ŠMSM).

Agentūra turėtų pradėti darbą nuo liepos 1-osios, būtų pavaldi ŠMSM ir viena esminių jos funkcijų bus sporto finansavimas, ji turės padėti sportininkams siekti sportinio meistriškumo, efektyviau valdyti lėšas ir užtikrinti skaidrumą sporto federacijose.

Kaip pristatydama steigiamą agentūrą sakė švietimo, mokslo ir sporto ministrė Jurgita Šiugždinienė, 2020-aisiais panaikinus tuometinį Kūno kultūros ir sporto departamentą atsivėrė „didelė duobė sporto politikos įgyvendinime“, o ministerijai perdavus sporto sritį nebuvo užtikrinti reikiami resursai – už ją atsakingi 10 žmonių.

„Akivaizdu, kad reikalinga šiuolaikiškais vadybos principais veikianti, vieno langelio principu teikianti visą pagalbą sportininkams ir sporto federacijoms agentūra, tam tikrai pritaria sportininkai, treneriai ir sporto organizacijos“, – spaudos konferencijoje trečiadienį teigė ministrė.

Anot ministrės, agentūra valdys apie 60 mln. eurų metinį sporto biudžetą, joje turėtų dirbti iki 34 specialistų. Konkursas į agentūros vadovus bus skelbiamas gegužę.

Sporto agentūros darbai bus bendradarbiaujant su sporto federacijomis, kitomis organizacijomis sudaryti sąlygas atsiskleisti talentingiems sportininkams, padėti jiems atsiskleisti tarptautinėse varžybose. Taip pat – efektyviai valdyti sporto resursus, kurti ir plėsti infrastruktūrą, stiprinti sporto federacijų kompetencijas, užtikrinti jų skaidrumą, skatinti mokslo ir technologijų pažangą mokslo srityje.

Taip pat ji bus atsakinga už programų ir projektų, skirtų aktyviai visuomenei, administravimą.

Jau liepą sporto agentūra pradės administruoti valstybės stipendijų, premijų, rentų skyrimą, nuo rugsėjo skelbs fizinio aktyvumo projektų ir programų konkursus, o nuo kitų metų imsis ir Aukšto meistriškumo sporto, fizinio aktyvumo ir sporto infrastruktūros lėšų administravimo.

Ministerija siekia, kad agentūra sostinės Goštauto gatvėje pradėtų veikti nuo liepos 1-osios, jos administravimui, atlyginimams, patalpų nuomai šiemet numatyta 600 tūkst. eurų (kitiems metams – 1,3 mln. eurų).

Teigiama, kad agentūros vadovui bus siūloma 2-3 tūkst. eurų atlyginimas po mokesčių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

PBF 12 Raundu

PBF 12 Raundu portretas
Laukiame ir profesionalų boksui tikslinio finansavimo bei pažangos
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių