T. Kumeliausko vedama „7bet-Hockey Punks“ ekipa nepaliko vilčių „Kaunas City“ atstovams

  • Teksto dydis:

TOPsport Lietuvos ledo ritulio čempionate įvyko dviejų turnyro lentelės lyderių akistata.

Ketvirtadienį Vilniaus „Pramogų“ arenoje ant ledo susitiko čempionato lyderė „7bet-Hockey Punks“ komanda bei artimiausi jų persekiotojai „Kaunas City“ atstovai. Itin sėkmingai rungtynes pradėjusi sostinės komanda iškovojo pergalę 7:2, po kurios „pankai“ dar labiau sustiprino savo pozicijas kovoje dėl pirmosios vietos reguliariajame sezone.

Rungtynės startavo tiesiog idealiai gausiai žiūrovų palaikomiems „7bet-Hockey Punks“ atstovams. Sužaidus vos 33 sekundes krito pirmasis įvartis į svečių iš Kauno vartus, o vos po 128 sekundžių nuo rungtynių starto vilniečiai savo persvarą dar ir padvigubino. Pirmasis pasižymėjo Tadas Kumeliauskas (00:33, rez. perd. Rolandas Aliukonis, Aivaras Bendžius), o vėliau tiksliai iššovė ir Martynas Miliūnas (02:08, rez. perd. Denisas Kuzminovas). Negana to, įpusėjus kėliniui įvartį pelnė ir Ilja Četvetakas (09:15, rez. perd. Laisvydas Kudrevičius, Rokas Bacevičius), po kurio „Kaunas City“ treneris buvo priverstas prašyti pertraukėlės.

Po nesėkmingo starto kauniečiams pavyko atsitiesti ir dar pirmajame kėlinyje Kirilas Danilenka (13:24, rez. perd. Igoris Goleščikhinas, Vytautas Jagelavičius) tiksliai užbaigė ataką, o prasidėjus antrajam kėliniui sumaištimi prie varžovų vartų pasinaudojo „Kaunas City“ puolėjas Paulius Grybauskas (21:51, rez. perd. Ignotas Ragas, Damiras Šafeevas) sušvelnindamas oponentų pranašumą iki minimumo.

Galutinai rungtynių baigtį nusprendė T. Kumeliauskas: patyręs puolėjas antrajame kėlinyje pasižymėjo dar du kartus (28:54, rez. perd. Ernestas Trukšnys, A. Bendžius ir 29:21, rez. perd. A. Bendžius, Edgaras Rybakovas), o fantastišką pasirodymą jis užbaigė rungtynių finiše pelnydamas ir ketvirtąjį savo įvartį (58:08, rez. perd. Mauras Baltrukonis, E. Rybakovas). Be savojo įvarčio neliko ir puikią formą šių metų pradžioje demonstruojantis „7bet-Hockey Punks“ puolėjas Laisvydas Kudrevičius (42:15, rez. perd. Dino Mukovozas, I. Četvertakas).

„Varžovai labai gerai pradėjo rungtynes, o mes tokioms rungtynėms nebuvome pasiruošę. Du-trys greiti įvarčiai ir jau pirmojo kėlinio viduryje teko imti minutės pertraukėlę ir bandyti surasti žodžių, kurie pakeistų rungtynes. Deja, to neužteko ir mes pralaimėjome rungtynes. Šių rungtynių pozityvas yra tas, kad galėjau patikrinti jaunimą, ar mūsų jaunesni nei 18 metų ledo ritulininkai gali varžytis su stipriausia komanda Lietuvoje. Tai gera patirtis jiems, ypač dėl to, kad tribūnos buvo pilnos“, - po rungtynių kalbėjo „Kaunas City“ treneris Sergejus Durdinas.

„Pirmasis kėlinys nustebino, tai buvo tikriausiai gražiausiais mūsų pirmasis kėlinys šiame sezone, ypač atsižvelgus į tai, kad žaidėme su tokia komanda kaip „Kaunas City“. Jautėsi, kad komanda užsivedė ir žaidėjai žinojo šių rungtynių svarbą. O tribūnose susirinkę fanai buvo tas impulsas, kuris leido mums kontroliuoti rungtynes nuo pirmų minučių. Vėliau mus kiek iš vėžių išvedė pražangos, bet šiandien mes jautėmės, kad žaidžiame namuose ir tai suteikė iniciatyvą“, - po pergalės gausiai susirinkusiais žiūrovais džiaugėsi „7bet-Hockey Punks“ treneris Mindaugas Kieras.

Po šios pergalės „7bet-Hockey Punks“ komanda padidino savo persvarą nuo artimiausių varžovų iki 9 taškų. Tiesa, 2-3 vietomis TOPsport Lietuvos ledo ritulio čempionate besidalijančios „Energijos“ ir „Kaunas City“ komandos dėl atidėtų tarpusavio rungtynių yra sužaidusios vienu susitikimu mažiau nei vilniečiai ir dar galės sumažinti savo deficitą iki čempionato lyderių.

Šį savaitgalį TOPsport Lietuvos čempionate bus sužaistos dar trejos rungtynės, o pirmosios įvyks jau penktadienį, kai 20:15 val. Elektrėnų ledo rūmuose susitiks „Energijos“ ir „HC Klaipėdos“ ekipos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių