Tradicinis ralis „Aplink Lietuvą“ startuos Kaune, pabaigtuvės – Vilniuje

Tradicinius ralius „Aplink Lietuvą“ rengiantis Lietuvos automobilių klubas (LAK) jau pradėjo registruoti dalyvius į šiemetes lenktynes. Laukiami ir elektromobilių ekipažai.

Ištakos – 1931-ieji

Anksti prasidėjusia registracija stebėtis nederėtų, nes šiemet 31-asis ralis „Aplink Lietuvą“ šalies Prezidento Gitano Nausėdos taurei laimėti vyks ne vasaros pabaigoje, kaip buvo įprasta pastaraisiais metais, o gegužės 27–29 d.

„Daug dalyvių, didelę geografiją apimantį ir nemažo žiūrovų dėmesio susilaukiantį šį ralį į paskutines kalendorinio pavasario dienas ryžomės perkelti tik todėl, kad rudeniop automobilių sporto renginių grafikas labai intensyvus“, – sakė ralį „Aplink Lietuvą“ nuo pat pirmojo rengiančio LAK prezidentas Rolandas Dovidaitis.

„Aplink Lietuvą“ ištakos – 1931 m. liepos 24-oji, kai Kaune startavo pirmas ralis. Ši data – oficiali automobilių sporto šalyje pradžia. Atgavus nepriklausomybę raliai „Aplink Lietuvą“ atgaivinti 1996-aisiais.

Šiemet ralio dalyviai per tris dienas asfalto ir žvyro keliais turės nuvažiuoti 1 130 km.

Varžysis ir moterys

Šiemečio ralio dalyviai per tris dienas asfalto ir žvyro keliais turės įveikti 1 130 km su beveik trimis dešimtimis specialių rungčių.

Organizatoriai tikisi, kad iššūkio nepabūgs ir dailiosios lyties atstovės, kurios varžysis atskiroje įskaitoje, o žmonėms, turintiems negalią, ralis „Aplink Lietuvą“ – tradicinis išbandymas nuo 1996-ųjų.

Pirmą renginio dieną – startas Kauno Rotušės aikštėje, rungtys miesto gatvėse, Aleksoto inovacijų ir pramonės parke ir per Kačerginę, Kėdainius, Raseinius, Tauragę, Šilalę, Šilutę ir Gargždus – finišas Kretingoje.

Staigmenos lauks ne vien Kačerginėje, bet ir Tauragėje bei tarptautinio pripažinimo nusipelniusioje Vilkyčių kroso trasoje.

Iškilmės – prie prezidentūros

Antra ralio diena – dovana žvyruotų trasų gerbėjams, nes net penkios rungtys iš aštuonių bus surengtos gruntinės dangos kelių atkarpose, tarp jų – Telšių ir Uoginių (Kupiškio rajonas) kroso trasose.

Startavę Telšiuose, lenktynininkai per Mažeikius, Joniškį, Pakruojį, Rokiškį ir Kupiškį atvyks į Anykščius.

Trečia diena prasidės dviem rungtimis Anykščiuose, vėliau lenktynių maršrutas nusidrieks per Ukmergę ir Molėtus į Vilnių, kur numatytos daug ką lemsiančios slalomo varžybos šalia „Litexpo“ centro.

Ralio „Aplink Lietuvą“ pabaigtuvės – gegužės 29-ąją sostinės S.Daukanto aikštėje, priešais prezidentūrą, kur laimėtojams bus įteiktas pagrindinis prizas – šalies Prezidento taurė.


Šiame straipsnyje: ralisAlink Lietuvąmaršrutas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių