Vandens motociklų sporto entuziastai Kaune pradėjo jubiliejinį lenktynių sezoną

  • Teksto dydis:

Tradicija tapusios lenktynės „Kaunas Jet“ jau trečius metus iš eilės sudrebino Nemuno vandenis. Nemokamas renginys prie starto linijos sutraukė ne tik profesionalus, bet ir būrį naujokų. Keleivinėje prieplaukoje ties Vilijampole išsirikiavo gerokai per pusšimtį dalyvių. Kaunui švenčiant 615-ąjį miesto gimtadienį, drauge startavo ir jubiliejinis, 20-asis vandens motociklų sporto sezonas Lietuvoje.

„Kaunas Jet“ varžybos kasmet tampa simboline sezono pradžios švente. Tai proga sportininkams pasitikrinti savo fizinį pasirengimą ir technikos galimybes prieš artėjantį oficialų čempionatą. Šįkart dalyviai tarpusavio jėgas išbandė lenktyniaudami slalomo ir enduro disciplinose.

Slalomas dėl trasos kompaktiškumo tinkamas ir naujokams, todėl čia sulaukta nemažai pirmąkart varžybose pasirodžiusių debiutantų. Tuo metu enduro rungtis reikalauja kur kas didesnės ištvermės ir meistriškumo, mat čia lenktynės tęsiasi daugiau kaip pusę valandos.

Iš viso dalyvių gretose išsirikiavo per pusšimtį lenktynininkų, mat renginys tiek žiūrovams, tiek ir dalyviams – nemokamas.

„Kaunas pateisina savo geografinę padėtį – tai išties miestas prie upių. Miesto savivaldybė ir kiti renginio partneriai svariai prisideda, kad kasmet turėtume tokią didelę šventę Nemune bei pakrantėse. Daugeliui buvo staigmena, kad be jokio startinio mokesčio užsiregistravę į slalomą, mėgėjai buvo aprūpinti ne tik šalmais, liemenėmis ir kita ekipuote, bet suteikėme ir patį vandens motociklą trasai įveikti. Tęsime šią iniciatyvą ir toliau“, – teigė renginio organizatorius Mindaugas Mačiulaitis.

Slalomo lenktynėse tarp pačių galingiausiųjų Runabout GP1 klasėje pergalę pelnė Birštono atstovas Arnas Jakučionis #26, nepalikęs vilčių varžovams ir GP2 kategorijoje. Runabout Novice klasėje nugalėjo po penkerių metų pertraukos į vandens motociklų sportą sugrįžęs Paulius Krukauskas #35.

Organizatorių nuotr.

„Spark mėgėjų“ gretose dalyviai lenktyniavo identišku „Sea-Doo Spark“ modelio motociklu, o pergale tarp jų džiaugėsi Paulius Savickas. Tarp „Spark moterų“ fortūna plačiausiai šypsojosi po metų pertraukos trasoje pasirodžiusiai Viktorijai Jasiūnaitei. „Spark jaunių“ klasėje 13–16 metų amžiaus varžovams vilčių nepaliko Ukrainos sportininkas Volodymyr Kaliuzhnyi.

Enduro varžybose Runabout GP1 klasėje savo pranašumą ir toliau įrodinėjo bei pirmąją vietą išplėšė Arnas Jakučionis #26. Tarp pirmuosius sezonus lenktyniaujančių Runabout Novice kategorijos dalyvių savo pranašumą įrodė prieš tai slalome nugalėjęs Paulius Kraukauskas.

Runabout GP3 klasėje nuo pat starto visas 30 minučių trasoje lyderio poziciją tvirtai išlaikė ir pirmas finišo liniją kirto Nerijus Juodis #4. Analogišką 4-ąjį starto numerį ant savojo „Sea-Doo Spark“ vandens motociklo plukdė ir Runabout GP4 klasėje pergalę išplėšęs Aurimas Ridikas.

Organizatoriai dėkoja rėmėjams – „Kauno diena“, Kauno m. savivaldybei, „Motomarine“, „Franke“, „Beaster Scooter“, radijo stočiai „Mano FM“, „RMM“, Vidaus vandens kelių direkcijai, „Jetski Shop“ ir kitiems.

Vandens motociklų sportas Lietuvoje šiemet pasitinka savo gyvavimo 20-metį. Ta proga organizatoriai ruošia ypatingą naujovę: liepos 7–9 dienomis Kupiškio mariose pirmą kartą vyks Europos čempionato etapas, sukviesiantis į Lietuvą pajėgiausius lenktynininkus iš viso Senojo Žemyno.

Oficialus Lietuvos vandens motociklų čempionatas birželio 10–11 dienomis startuos irgi Nemuno vandenyse, Birštone. Tąkart numatyti startai aquacross ir slalomo rungtyse.


Šiame straipsnyje: vandens motociklaiKaunas Jet

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių