„Žalgiris“ bandys diktuoti savo sąlygas

Žaisti agresyviai nuo pirmųjų minučių, sumažinti klaidų ir smaugti "Regal Barcelona" lyderį Juaną Carlosą Navarro.

Dainius Šalenga tiki, kad, įgyvendinę šias užduotis, Kauno "Žalgirio" krepšininkai gali pagaliau iškovoti pirmą pergalę Eurolygos B grupėje.

– Dainiau, ar iki rungtynių spėsite išsigydyti kojos traumą? – paklausėme vieno "Žalgirio" lyderių D.Šalengos.

– Taip, turėčiau. Nieko baisaus nenutiko, tik šiek tiek pasitempiau dešinės kojos blauzdos raumenį. Bet dabar jaučiuosi gerai, ketvirtadienį turėčiau rungtyniauti.

– Ko reikia, kad "Žalgiris" pagaliau nutrauktų keturių nesėkmių seriją Eurolygoje?

– Gerai sužaisti visas 40 minučių. Eurolygoje niekaip nesugebame išvengti bangavimų, duobių. Ir pirmose rungtynėse Kauno halėje su Sienos "Montepaschi" neblogai atrodėme pirmąsias 25 minutes, bet paskui sustojome. Paskutinėse rungtynėse su "Lietuvos rytu" taip pat neišvengėme duobių, visko buvo ir per kitas LKL rungtynes. Įdomu, kaip Eurolygoje atrodysime po dviejų savaičių pertraukos. Jei pavyks išvengti tų juodų atkarpų, turėsime neblogų šansų įveikti "Barcelona".

– Iki šiol didžiausias peilis Eurolygoje lieka daugybė klaidų. Kaip įmanoma jų sumažinti bent iki padoraus skaičiaus?

– Mūsų komandoje yra žaidėjų, kurie Eurolygoje rungtyniauja pirmą sezoną. Jauni krepšininkai dar daro klaidų, kurių labiau patyrę žaidėjai išvengtų. Tačiau nieko nenoriu kaltinti. Klaidos – visos mūsų komandos liga. Tam yra ir pateisinamų priežasčių – buvo daug traumų, keitėsi treneriai, žaidimo sistema. Reikia laiko, kad susigyventume vieni su kitais, susižaistume. Manau, kad pamažu judame ta kryptimi. Mums žūtbūt reikia tą klaidų skaičių sumažinti nuo 21 iki 12–13, nes kitaip daug šansų Eurolygoje neturėsime.

– Jūsų vaidmuo komandoje šiemet gerokai pasikeitė – daugiau rungtyniaujate, pelnote daugiau taškų. Ar asmeninė sėkmė džiugina, kai komandai nesiseka iškovoti pergalių?

– Malonu, kad gaunu daugiau laiko atsiskleisti. Pasikeitė situacija, komandos sudėtis yra kitokia, todėl yra daugiau galimybių. Po nelabai vykusio praėjusio sezono noriu komandai duoti kuo daugiau naudos, grįžti į tas vėžes, kuriose buvau prieš išvykdamas į Ispaniją.

Bet, žinoma, būtų daug smagiau, jei mano geras žaidimas būtų vainikuotas komandos pergalėmis. Tada visai per kitokią prizmę galėčiau žiūrėti ir į savo rezultatus. O dabar, kai komanda patyrė keturis pralaimėjimus, nė vieno negalima išskirti, nes bendrame fone nauda – nulinė. Jei nėra pergalių, tie skaičiukai prie pavardžių nieko nereiškia.

– Kalbant apie "Barcelona" komandą, turbūt didžiausias galvos skausmas yra J.C.Navarro. Per ankstesnius susitikimus šis gynėjas Kauno halėje darydavo stebuklus.

– Navarro šėlsta ne tik halėje. Kai žaidžiau Ispanijoje (Žeronos "Akasvayu" – red. past.), ne sykį teko su juo susidurti asmeniškai, mačiau labai daug rungtynių. Turbūt nieko naujo nepasakysiu – Navarro yra vienas geriausių Europoje puolančių žaidėjų. Jį sustabdyti vienam žmogui neįmanoma. Jam dirba visa komanda, kartais per ataką pastato net po keturias užtvaras. Todėl būtina, kad Navarro medžiotų visa komanda, savo gynėjams padėtų ir aukštaūgiai.

– Tačiau tai atrištų rankas kitiems "Barcelona" žaidėjams. Ar tai nebūtų pernelyg pavojinga?

– Viskas vis tiek prasideda nuo Navarro. Jei pavyktų jam, kiek įmanoma, supančioti rankas, "Barcelona" puolimas nebebūtų toks pavojingas. Aišku, jie turi ir kitų pavojingų žaidėjų, kaip Lakovičius, Basile ar Andersenas, bet viskas prasideda nuo Navarro. Stebėjome "Barcelona" rungtynių su Malagos "Unicaja" (71:82) vaizdo įrašą. Malagos komanda neblogai išsprendė svarbiausias užduotis ir parodė, kaip galima kovoti su "Barcelona".

Rytoj nuo pirmų rungtynių minučių privalome agresyviai žaisti tiek gynyboje, tiek puolime. Privalome naudotis savo aikštės pranašumu. Nebegalime laukti, kol varžovai atiduos tą pergalę. Patys privalome parodyti "Barcelona", kad Kaune jiems nebus lengva.

"Barcelona" vizitinė kortelė

Žaidėjas Pilietybė Pozicija Ūgis
Gianluca Basile Italija Gynėjas 192
Andre Barrettas JAV Gynėjas 175
Jordi Triasas Ispanija Puolėjas 206
Lubošas Bartonas Čekija Puolėjas 200
Jaka Lakovičius Slovėnija Gynėjas 186
Juanas Carlosas Navarro Ispanija Gynėjas 191
Davidas Andersenas Danija Vidurio puolėjas 212
Xavi Rey'us Ispanija Vidurio puolėjas 208
Franas Vazquezas Ispanija Vidurio puolėjas 209
Nihadas Dedovičius Bosnija ir Hercegovina Gynėjas 196
Ersanas Ilyasova Turkija Puolėjas 207
Victoras Sada Ispanija Gynėjas 192
Danielis Santiago Puerto Rikas Vidurio puolėjas 216
Rogeris Grimau Ispanija Gynėjas 196
Vyriausiasis treneris Xavieras Pascualis (Ispanija).

TV anonsas

Eurolygos B grupės rungtynės tarp Kauno "Žalgirio" ir "Regal Barcelona" šiandien 19.45 val. per TV3.

Anonsas

Naujausia informacija apie rungtynes – portale www.kaunodiena.lt.


Šiame straipsnyje: Žalgiristaktika

NAUJAUSI KOMENTARAI

jurgitab

jurgitab portretas
linkiu tik sekmes! mes su jumis!

gediminas

gediminas portretas
Pirma deretu skolas issimoketi buvusiems zaidejams, o tada gal pasvajoti, kad kazkam kazka diktuosite. Bet bus kaip visada teletabiai, pamyles jus varzovai.

Linas

Linas portretas
Gediminai eik L ryta paskaityt cia negiedojes pamyletojau tu :)
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių