Žiedinių lenktynių pabaigtuvių startai – „Bikernieki“ trasoje

Baltijos šalių automobilių žiedinių lenktynių trofėjai papildė ir Lietuvos sportininkų kolekcijas.

Kai kurie lenktynininkai prizines vietas buvo užsitikrinę jau prieš varžybas Rygoje, o paskutiniai taškai sudėlioti "Bikernieki" trasoje.

Šešių valandų ištvermės lenktynėse "BEC 6H" šį sezoną įskaitinius taškus pelnė 28 komandos, o sėkmingiausiai pasirodė "Šiauliai-RDsigns" (180 tšk.), laimėjusi pirmus tris etapus, tad Rygoje nestartavusi.

Antrą vietą užėmė taip pat Lietuvos atstovai – "Noker Racing" (158 tšk.), trečiąją – estų "ALM Customer Racing" (142 tšk.).

"BaTCC" sprinto varžybų serija palankiausiai susiklostė net penkiems Lietuvos sportininkams – Laurynui Krikščiūnui (BGT AM įskaita, 113 tšk., automobilis BMW M4), slapyvardžiu Sim Racer pasivadinusiam lenktynininkui (BGT PRO, 150 tšk., "Lamborghini Huracan ST"), Karoliui Jovaišai ("BMW 325 cup", 460 tšk.), Laurynui Simonavičiui (BTC1, 204 tšk., "Honda Civic") ir Aurimui Mištautui (BRC3, 236 tšk., BMW 330).

Itin įdomiai visą sezoną vyko "BMW 325 Cup" varžybos – buvo gausu dalyvių, avarijų, pasistumdymų ir intrigų. Paskutinis etapas "Bikernieki" trasoje – ne išimtis.

Iš lyderių pozicijos startavusi 15-metė Estijos lenktynininkė Carmen Kraav, kaip ir dar keli sportininkai, dėl lietaus sukeltų techninių incidentų per pirmą važiavimą buvo priversta pasitraukti, tad įskaitinių taškų nepelnė. Antras važiavimas estei buvo sėkmingesnis, tačiau – tik 17 tšk., todėl bendroje sezono įskaitoje ji smuktelėjo žemyn ir užėmė 19-ą vietą (iš viso 126 tšk.).

Dviejų valandų "Nankang Endurance Academy" (NEA) savo klasių lenktynėse pergales šventė keturios komandos iš Lietuvos – "KTK Racing Division" (218 tšk., BMW 325), "DMK Racing Team" (240 tšk., "Honda Civic"), "RDsigns 2" (152 tšk., "Honda S2000") ir "Dock by 222" (144 tšk., "VW Scirocco").



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių