Apžvelgė atliktus darbus: dalis tikslų jau pasiekta

„Dalį tikslų jau pasiekėme ir įvykdysime viską, ką žadėjome mūsų bendruomenei“, – sakė Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) prezidentas Vydas Gedvilas, pateikęs savo vadovaujamos organizacijos 2022-ųjų veiklos ataskaitą.

Įvardijo ambicingą siekį

LKF prezidentu V. Gedvilas buvo išrinktas 2021-ųjų rugsėjį. Šiomis dienomis Kaune surengtoje LKF konferencijoje vadovo praeitų metų darbų ataskaita buvo patvirtinta vienbalsiai.

„2022-ieji buvo geri, medalių iškovojo jaunimas, už tai mus pagyrė ir Tarptautinė krepšinio asociacijų federacija (FIBA). Tačiau liūdna, kad mūsų moterų krepšinis nėra to lygmens, kokio norime, nors pastangų pagerinti padėtį – daug: įsteigti specializuoti žaidėjų ugdymo centrai, daugės komandų šalies čempionate. Tikslas – kad Lietuvos krepšininkės dalyvautų 2028-ųjų olimpinėse žaidynėse. Ateityje tos komandos pagrindą galėtų sudaryti žaidėjos, pernai tapusios Europos jaunių čempionėmis“, – svarstė V. Gedvilas.

Šiuo metu FIBA pasaulio reitingų lentelėje Lietuvos moterų rinktinė yra 34-oje vietoje, vyrų – aštuntoje, o jaunimo – merginų ir vaikinų – atitinkamai septintoje ir penktoje.

Laukia karšta vasara

Šiemet mūsų šalies nacionalinės rinktinės dalyvaus pasaulio ir Europos čempionatuose ir Universiadoje.

Anksčiausiai varžybas pradės jaunių (iki 18 metų) merginų komanda: liepos 1–9 d. Turkijoje rengiamo Europos čempionato A grupėje išmėgins jėgas su Italijos, Belgijos ir Portugalijos atstovėmis.

Dvidešimtmečių merginų Europos čempionatas liepos 29–rugpjūčio 6 d. vyks Lietuvoje – Klaipėdoje ir Vilniuje.

Pernai Europos šešiolikmečių vaikinų čempionatą laimėjo Tomo Purlio vadovaujama ekipa. Šio amžiaus krepšininkai šiemet rugpjūčio 5–13 d. kovos Skopjėje (Šiaurės Makedonija).

Vėliausiai (rugpjūčio 25–rugsėjo 10 d.) išbandymai lauks vyrų rinktinės – lietuviai pasaulio čempionate (jis vyks Filipinuose, Indonezijoje ir Japonijoje) sieks ne vien medalių, bet ir kelialapio į Paryžiaus olimpiadą.

Paskata jaunimui

LKF sprendimą suburti rezervinę vyrų rinktinę ir jos treneriu skirti Darių Songailą palankiai įvertino olimpinis čempionas Rimas Kurtinaitis.

„Didesnės kandidatų į pagrindinę šalies komandą gretos – didesnė konkurencija, stimulas jaunimui, – kalbėjo R. Kurtinaitis. – D. Songaila turi pakankamai patirties – ir darbo NBA, ir Kauno „Žalgiryje“ su Šarūnu Jasikevičiumi.“

Planuojama, kad į rezervinę ekipą pakviesti žaidėjai pradės treniruotis liepos 12-ąją.

D. Songailos sąraše – Lietuvos komandų (Kauno „Žalgirio-2“, Panevėžio „7bet-Lietkabelio“, Alytaus „Wolves“, Klaipėdos „Neptūno“, Vilniaus „Ryto“, Kėdainių „Nevėžio-Optibet“) žaidėjai ir talentai iš JAV universitetų, legionieriai iš Graikijos, Vokietijos, Ispanijos klubų.


Šiame straipsnyje: LKFveiklos ataskaitadarbai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių