Aukštaūgių dominavimą pamatęs K. Maksvytis: bendras vaizdas džiugina

  • Teksto dydis:

Lietuvos rinktinė penktąją pergalę paeiliui draugiškų rungtynių maratone iškovojo susitikus su Ispanija, o po mačo mūsiškių vyriausiasis treneris Kazys Maksvytis džiaugėsi komandos tobulėjimu ir bendru vaizdu aikštėje.

Lietuva Gran Kanarijoje sutiko rimčiausią varžovą ruošiantis Europos čempionatui, pirmą kartą žaidė išvykoje ir šeimininkus įveikė 82:77.

„Pergalė prieš Ispaniją visada yra gerai, – apie rungtynes sakė Maksvytis. – Laimėjome, bet taisytinų dalykų yra. Vienas iš blogesnių dalykų šiandien – puolime atkovoti kamuoliai (pralaimėta 9 prieš 19 – aut. past.). Leidome daug antrųjų šansų, nors atrodo, kad turėjome aukštesnę sudėtį. Kažkiek vienu metu praradome iniciatyva, ją praradome savo blogo puolimo dėka. Tada kelis kartus ispanai užbėgo į greitą puolimą.

Iš gerų dalykų – greitajame puolime turėjome tik vieną blogą bangą, ką ir akcentavome, visas rungtynes su tuo neblogai tvarkėmės. Gana gerai sustabdėme jų tritaškius, akcentavome užtvaras be kamuolio. Šiek tiek dar reikėtų pridėti gynybos du prieš du, ispanai tai atakavo ir vienu metu turėjome problemų. Taisytinų dalykų yra, bet bendras vaizdas džiugina, komanda deda žingsnius į priekį ir manau, kad su kitomis rungtynėmis būsime dar geresni.“

Lietuviai buvo įgiję ir 15 taškų pranašumą, bet galiausiai ketvirtajame kėlinyje ispanai išlygino rezultatą ir viskas sprendėsi lemiamomis minutėmis. Kas lėmė tokį bangavimą?

„Didžiąją rungtynių dalį kontroliavome, susikurdavome pranašumą. Ir pirmoje rungtynių pusėje, ir trečiajame kėlinyje, – atsakė Maksvytis. – To pranašumo neišsaugojome, nes padarėme gana nemažai klaidų, tai ir darė įtaką. Kartais ispanai mus išprovokavo, kartais mes blogai organizavome savo puolimą, nesustodavome į derinį. Pasiruošimas eina į pabaigą ir manau, kad ateityje tų bangavimų pavyks išvengti.“

Lietuvos rinktinės gretose Ignas Brazdeikis su 19 taškų buvo rezultatyviausias, o Maksvytis išskyrė ir aukštaūgių duetą.

Domantas Sabonis aikštėje praleido daugiausiai laiko tarp lietuvių – 26 minutes, o per jas centras įmetė 11 taškų, atkovojo 10 kamuolių, atliko 6 rezultatyvius perdavimus, išprovokavo 7 pražangas bei surinko 21 naudingumo balą.

Jono Valančiūno sąskaitoje per 20,5 min. buvo 10 taškų, 9 sugriebti kamuoliai ir 5 išprovokuotos pražangos. Visgi uteniškis ir pats 4 kartus pažeidė taisykles, todėl momentais buvo tausojamas ant suolo.

„Visų pirma, visi laukėme rungtynių su Ispanija, kad pasitikrintume savo jėgas. Vaizdas buvo geras, matėme, kad mūsų aukšti žmonės gali dominuoti, atkarpomis ir kamuolys gerai judėjo, ir mažiukai neblogai įsidėjo. Kažkiek pasitikrinome savo jėgas, o dabar grįšime ir Vilnių ir tikimės dar šiek tiek pridėti“, – sakė Maksvytis.

Lietuvos ir Ispanijos rinktinės tuo pačiu lėktuvu vyks į Lietuvą ir jau ketvirtadienį (rugpjūčio 18 d.) 19.30 val. svečius priims Vilniuje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių