„Barcos“ didybę pripažinęs K. Maksvytis: aštuntokas žaidė prieš dešimtoką

„Smagu. Ten mes ir norėjome būti“, - triumfavo „Barcelona“ strategas Šarūnas Jasikevičius. Jo auklėtiniai „sausai“ - 3:0 laimėjo Eurolygos ketvirtfinalio seriją ir po dviejų savaičių sugrįš į Kaune vyksiantį finalo ketverto turnyrą.

„Jie nusipelnė keliauti į finalo ketvertą, „Barca“ buvo stipresnė“, - pripažino Kazys Maksvytis.

Kauno „Žalgirio“ vairininkas paneigė spėjimą, kad jo komanda galėjo nenusiteikti trečiosioms serijos rungtynėms Kaune, kurias pralaimėjo dviženkliu skirtumu (66:77).

„Nemanyčiau, kad buvome nenusiteikę. Tiesiog priėmėme blogus sprendimus. Sakyčiau taip: aštuntokas žaidė prieš dešimtoką. Esate mokykloje kovoje prieš dešimtoką? Aš esu. Kartais pavykdavo, kartais ne. Gaudavau nuo dešimtoko pamokų. Mes irgi bandėme žaisti lygiai su tuo dešimtoku“, - aiškino K. Maksvytis.

Jo oponentas Š. Jasikevičius pradėjo nuo pasveikinimo „Žalgiriui“ su neįtikėtinu sezonu.

Anot jo, trečiosiose rungtynėse žaidimas buvo toks, kokio ir tikėtasi - daug nervingumo, bet antra mačo pusė svečiams jau buvo gerokai geresnė.

„Šita serija buvo apie taktinius ėjimus. Jei mes atiduodame tokią pačią širdį, kaip ir „Žalgiris“, esame stipresnė komanda. Mano žaidėjai sulygino tą „Žalgirio“ atsidavimą, kovos jausmą ir norėjo išeiti į finalo ketvertą. Kažkuriose situacijose pasireiškė mūsų didesnis meistriškumas“, - reziumavo Š. Jasikevičius.

Treneris pabrėžė esąs įsitikinęs, jog Rokas Jokubaitis, tapęs svarbia „Barcelona“ komandos žaidimo ašimi, šiemet turėtų sulaukti Eurolygos kylančios žvaigždės apdovanojimo. Pačiam Š. Jasikevičiui finalo ketvertas Kaune bus jau penktasis per trenerio karjerą. Paklaustas, ar vis dar džiaugiasi tokiais pasiekimais taip pat, kaip pirmą kartą, Šaras atsakė:

„Galvoju, kad būčiau kvailas, jei nesidžiaugčiau tokiais momentais. Sezonas ilgas, tikrai būna pakilimų ir nuopuolių, todėl turi džiaugtis. Kukliai išeisiu, bet šį vakarą daug džiaugsiuosi“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Senukas

Senukas portretas
Šitie barščiai jau išvire lauksim kito sezono !

aukščiau bambos neiššoksi

aukščiau bambos neiššoksi portretas
Kaip gerai pasakė vienas sporto komentatorius. "Kas yra Barca? Tai tas pats "Žalgiris" ("Žalgirio" trenerių mokykla), tik su žymiai geresniu finansavimu ir tuo pačiu, geresniais žaidėjais. Išlošti prieš Barca nebuvo jokių galimybių. Kitą komandą, ko gero, "Žalgiris" būtų įveikęs. Dabar "Barcos" potencialas toks, kad jinai gali tapti šiais metais Eurolygos čempionais." Taip kad su vertinimais palaukime iki Eurolygos finalo. Tuomet bus galima pakelti šampano taurę už "Žalgirio" mokyklos pergalę ir tuo pačiu nuplauti kartėlį dėl "Žalgirio" iškritimo iš atkrentamųjų.

Taip

Taip portretas
Viskas čia gerai žaidėjai geri stengėsi žaidimai ši sezoną buvo įvairūs tik negali abi komandos laimėti tų pačių rungtynių sėkmės LKL ir sėkmės ateinantį sezoną Eurolygoje
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių