D. Sabonio ir I. Brazdeikio vedama Lietuvos krepšinio rinktinė išlaikė pasaulio čempionų testą

  • Teksto dydis:

Pirmas draugiškas rungtynes ne prie savų sirgalių žaidusi Lietuvos rinktinė pratęsė pergalių seriją.

Kazio Maksvyčio auklėtiniai Gran Kanarijoje permainingoje kovoje 82:77 (19:13, 23:23, 22:21, 18:20) palaužė šeimininkų Ispanijos rinktinę ir pasiruošime Europos čempionatui iškovojo penktą pergalę paeiliui.

Lietuvos rinktinė nė sykio rungtynėse nebuvo besivejančių vaidmenyje, o vienu metu turėjo 15 taškų pranašumą, tačiau dvikovos nugalėtojas sprendėsi paskutinėmis minutėmis.

Įpusėjus trečiajam kėliniui lietuviai po surengto spurto 12:0 nuo šeimininkų pabėgo į priekį (59:44), tačiau ispanai rado būdų sugrįžti į rungtynes ir likus 5 minutėms išlygino rezultatą – 66:66.

Vis dėlto įsiveržti į priekį pasaulio čempionams taip ir nepavyko, o Roko Jokubaičio ir Igno Brazdeikio tritaškiai vėl sugrąžino lietuviams apčiuopiamą pranašumą – 76:69.

Paskutinę minutę Juanho Hernangomezas ir Lorenzo Brownas tritaškiais priartino ispanus iki vieno metimo (77:80), bet Mariaus Grigonio ranka prie baudų metimo linijos nesudrebėjo ir lietuviai pasiruošime Europos čempionatui išlieka nepralaimėję.

Rezultatyviausias ir naudingiausias lietuvių gretose buvo Brazdeikis. 23-ejų krepšininkas pasižymėjo 19 taškų (4/6 dvit., 2/2 trit., 5/6 baud.), 5 atkovotais kamuoliais ir 23 naudingumo balais.

Nors rungtynės ir buvo draugiškos, jose netrūko aistrų – trečiajame kėlinyje techninėmis pražangomis buvo nubaustas tiek ispanų vyr. treneris Sergio Scariolo, tiek ir lyderis Willy Hernangomezas.

Dvigubą dublį nugalėtojų gretose surinko Domantas Sabonis – 11 taškų (5/10 dvit., 1/3 baud.) ir 10 atkovotų kamuolių. Aukštaūgis per 26 minutes dar atliko 6 rezultatyvius perdavimus, 3 kartus suklydo, išprovokavo 7 pražangas ir surinko 21 naudingumo balą.

Lietuviams iškovoti pergalės nesutrukdė tiek dvigubai mažiau atkovotų kamuolių puolime (9 prieš 18), tiek ir didesnis klaidų skaičius (16 prieš 6).

Po šių rungtynių abi komandos skris į Lietuvą ir rugpjūčio 18 dieną Vilniuje sužais dar vieną draugišką mačą tarpusavyje.

Iki šių rungtynių mūsiškiai po dukart nugalėjo Estiją (84:70 ir 90:88) ir Suomiją (76:61 ir 87:52).

Lietuva: Ignas Brazdeikis 19 (5 atk. kam., 23 naud.), Domantas Sabonis (10 atk. kam., 6 rez. perd., 7 išpr. praž., 21 naud.), Marius Grigonis (18 naud.), Rokas Giedraitis ir Rokas Jokubaitis (7 rez. perd.) po 11, Jonas Valančiūnas 10 (9 atk. kam.).

Ispanija: Willy Hernangomezas 22 (10 atk. kam., 27 naud.), Juancho Hernangomezas 17 (9 atk. kam., 23 naud.), Lorenzo Brownas 11 (5 rez. perd.).



NAUJAUSI KOMENTARAI

dar ne laikas, bet malonu...

dar ne laikas, bet malonu... portretas
Brazdeikis su amerikietisko prieskonio verzlumu ir nebijojimu lysti po krepsiais, gabejimu apmauti varzova ir pataikyti atveria kelia kitiems zaidejams. Ko laaaaaaaaaabai tuko 1o metu lietuvos krepsinyje. Tai irodo, kd LT krepsinio mokykla iki siandien APGAILETINA. Linkiu sekmes rinktinei tobulinti zaidima ir taikluma. Blogai dengiantis pades taskai, gerai dengiantis pades taskai. Metam ir pataikom! Grazus zaidimas kol kas! Aciu!

Treniruote ne varzybos

Treniruote ne varzybos portretas
neuzpppossskite su savo liaupsemis
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių