R. Namajunas įkvėpti žalgiriečiai nutraukė nesėkmių seriją

„Nėra lengva visas rungtynes atsilikinėti, bet svarbiausia, kad kovojome iki pabaigos“, - džiūgavo Kazys Maksvytis. Jo diriguojamas Kauno „Žalgiris“ (13/11)  pagaliau nutraukė nesėkmių Eurolygoje seriją ir savo aikštėje 79:75 palaužė Vitorijos „Baskonia“ komandą.

Rose Namajūnas suskėlė kalbą "Žalgirio" arenos užkulisiuose ir išlydėjo žalgiriečius į mūšį su Vitorijos "Baskonia". Krepšininkai patikėjo garsios lietuvių kilmės kovotojos žodžiais ir aikštėje be kovso neatidavė nė vienos pėdos.

Edgaras Ulanovas, Lukas Lekavičius ir Arnas Butkevičius įmetė po dvitaškį, o Rolandas Šmitas susitikimo pradžioje pasižymėjo šešiais taškais – 12:12. Laurynas Birutis realizavo du baudų metimus, keturis taškus iš eilės pelnė E. Ulanovas, o kėlinio pabaigoje L. Birutis pataisė netikslų komandos draugo metimą – 20:18.

Ignas Brazdeikis taikliai metė iš toli ir įdėjo iš viršaus, Achille Polonara įmetė baudos metimą, o R. Šmitas pasižymėjo nelengvu dvitaškiu – 28:27. I. Brazdeikis pataikė dar vieną tritaškį, Tomas Dimša sumetė du baudų metimus, R. Šmitas smeigė tritaškį, o E. Ulanovas dar pridėjo du taškus nuo baudų metimo linijos – 38:42.

Iškart po pertraukos Dovydas Giedraitis pasižymėjo taikliu tritaškiu, R. Šmitas surinko penkis taškus iš eilės, E. Ulanovas pridėjo dar du baudų metimus, o L. Lekavičius smeigė tritaškį – 51:49. Trečią savo tritaškį realizavo ir du baudų metimus sumetė I. Brazdeikis, R. Šmitas pataikė dvitaškį, o T. Dimša įmetė nelengvą tritaškį – 61:58.

Sužaidus beveik dvi minutes paskutiniame kėlinyje dvitaškį įmetė L. Lekavičius, nelengvus du taškus įsirašė I. Brazdeikis, o po šešių E. Ulanovo taškų rezultatas buvo lygus – 71:71. Kevarriusas Hayesas pataikė vidutinio nuotolio metimą, du taškus pridėjo R. Šmitas, A. Butkevičius ir T. Dimša užtikrintai sumetė po du baudų metimus ir kauniečiai šventė pergalę – 79:75.

„Žalgiris“: R. Šmitas 20 (5 atk. kam.), E. Ulanovas 16 (5 atk. kam., 5 rez. perd.), I. Brazdeikis 15, L. Lekavičius 7, T. Dimša 7, L. Birutis 4 (5 atk. kam.), A. Butkevičius 4 (6 atk. kam.), D. Giedraitis 3, K. Hayesas 2, A. Polonara 1.

„Baskonia“: M. Howardas 15, M. Kotsaras 12, R. Giedraitis 11.

„Vienintelė mūsų didesnė problema buvo atkovoti kamuoliai puolime. Jie gavo daug antrųjų šansų, tai žudė mus visas rungtynes, bet pabaigoje nusiėmėme svarbius kamuolius ir pelnytai laimėjome“, - dėstė K. Maksvytis.

„Pastaruoju metu mums buvo nelengvas laikotarpis. Daug kelionių, traumos, pasikeitimai. O dabar kelias dienas pabuvome namie, pailsėjome, gerai pasitreniravome, sugrįžome į savo vėžes ir pasiruošėme rungtynėms“, - aiškino vairininkas.

„Iš tos duobės nėra lengva išeiti. Iš pradžių buvo fizinis nuovargis, o vėliau atsirado ir nepasitikėjimas savimi, - tęsė treneris. - Buvo visko: video rodymo su klaidų taisymais, buvo ir motyvacinių kalbų, kad grįžtume į savo kelią. Aišku, buvo ir paprasta rutina, kurios ilgai neturėjome. Tai buvo rimtos, geros treniruotės, po kurių vėl įgavome pasitikėjimą. Buvo ir filmas su Rose Namajunas pačiu laiku, buvo ir jos motyvacinė kalba prieš rungtynes“.


Šiame straipsnyje: ŽalgirisBaskoniaEurolyga

NAUJAUSI KOMENTARAI

Žalgiris šalies klubas

Žalgiris šalies klubas portretas
Žalgiris kaip visada, trileris iki galo, savaitgaliui nuotaika puiki, pagarba visam Žalgirio klubui.

Aristėja

Aristėja portretas
Visada džiugina žalia balta pergalės!!! Sveikatos jums vyrai, taiklių kamuolių į krepšį...pergalių, pergalių - mes sirgaliai nepasotinami.

Pasiseke

Pasiseke portretas
pabaigoje bet pergale yra pergale...sekmes toliau, nes ne visi komandoj sugeba gerai zaisti...
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių