Eurolygos komentatoriaus užuojautos sulaukęs J. Zdovcas atsiprašo sirgalių: man gėda

  • Teksto dydis:

„Ginkitės!“ – Jure Zdovcas šaukė taip garsiai, kad jo pyktį užfiksavo ir nuo „Žalgirio“ suolo nutolę Eurolygos TV mikrofonai „Sinan Erdem“ arenoje.

Pergalių „Žalgiriui“ vis dar neatnešantis slovėnas susimąstęs krapštė veidą ir žvelgė į vis didėjantį skirtumą Stambulo švieslentėse, kuris vedė link blogiausio starto naujo formato Eurolygoje.

„Žalgiris“ Stambule nepasipriešino „Anadolu Efes“ 60:94 ir patyrė septintą pralaimėjimą iš tiek pat galimų.

Nuo 2016-2017 m. sezono, kai Eurolyga atsisakė grupių varžybų ir įvedė reguliariojo sezono sistemą, nė viena komanda dar nebuvo pralaimėjusi pirmųjų septynerių rungtynių.

„Žalgiris“ tuo pačiu pakartojo ir prasčiausią savo startą Eurolygos istorijoje. 2008-2009 m. sezoną žaliai balti taip pat pradėjo pasirodymą Eurolygoje 0-7.

„Mes žinome, kokie stiprūs yra „Anadolu Efes“. Su visomis traumomis, kurias išgyvename pastaruoju metu, mums sunku išlaikyti ritmą visas 40 minučių ir prilygti varžovams, – po pralaimėjimo apgailestavo Zdovcas. – Prametėme daug laisvų metimų, o jie pataikė sunkius. Po jų mes palūžome.

Net nebuvome arti to, ko norėjome. Tačiau sveikinimai „Anadolu Efes“ komandai.“

Zdovcas šiose rungtynėse turėjo verstis be traumuoto pagrindinio įžaidėjo Emmanuelio Mudiay. Pagrindinis centras Joffrey Lauvergne'as nepadės „Žalgiriui“ dar mažiausiai iki sausio mėnesio.

Po trumpos Zdovco kalbos Eurolygos TV komentatorius užjautė „Žalgirio“ strategą: „Pagyros treneriui Zdovcui. Jam turėtų būti itin sunku kalbėti po tokio pralaimėjimo ir dar tokio pasirodymo.“

Komentatorius pabrėžė tragišką „Žalgirio“ pataikymą: Lietuvos čempionai pataikė tik 39 proc. dvitaškių (13/33) ir 27 proc. tritaškių (9/33).

Zdovcas su žalgiriečiais bandys nutraukti nesėkmių seriją lapkričio 5-ąją „Žalgirio“ arenoje su Berlyno ALBA.

„Ką čia bepasakysi – man gėda. Žinojome, kad čia laimėti bus sunku. Juk tai „Efes“, viena geriausių komandų Europoje. Žinojome, kad po pralaimėjimo Atėnuose jis sureaguos. Bet tai nebuvo didžiausia mūsų problema, – „Žalgirio TV“ komandai Stambule sakė Zdovcas. – Žinojome, kad jie atakuos nuo pradžių ir mums reikėjo atlaikyti tuos pirmuosius išpuolius, o tada minti ant kulnų ir bandyti juos prigauti. Bet Strelnieks vėl patyrė traumą, pasitempė čiurną, ir mes neradome užtektinai žaidėjų, kurie būtų pajėgūs kautis.

Noriu atsiprašyti fanų. Tai ne „Žalgiris“. Tai ne aš. Kaip treneris, aš visada prisiimsiu atsakomybę. Tačiau šiandien „Efes“ buvo tikrai iš kitos planetos.“

– 94 praleisti taškai. Kas nepavyko gynyboje?

– Viskas. Jie per lengvai rinko taškus. Gerai, buvo ir sudėtingų metimų, tačiau mes vėlavome. Nesureagavome taip, kaip turėjome. Nepadėjome vienas kitam. Nerotavome. Viskas prasidėjo nuo jų pirmo tritaškio. Ir kai jie pagavo ritmą, su tokiu talentu puolime jie galėjo primesti dar daugiau taškų.

Tačiau ne tai svarbiausia. Dabar tai labai sunkus laikotarpis. Bet turime išlikti pozityvūs. Reikia išsiaiškinti tam tikrus dalykus su žaidėjais. Gal mes nesame to lygio, bet turime kautis. Kad ir išsibauduoti.

Aišku, man dabar lengva kalbėti, bet pasakiau žaidėjams prieš mačą, kad tai bus lengvos rungtynės, nes žaisime prieš geriausią komandą ir nejausime jokio spaudimo. Bet puolime mums trūko savalaikiškumo. Varžovai nebuvo labai agresyvūs, bet jie buvo gudrūs. Ir jei praleidi akimirką... Mes turėjome daug laisvų metimų, bet sudvejojome. O tada juos nubausti buvo sunku.

Puolimas rišasi su gynyba. Turėjome gerai apsiginti, kad galėtume geriau užpulti. Bet mes gynyboje ilsėjomės tam, kad užpultume.

– Vienu metu smarkiai akcentavote puolimą per priekinę liniją. Tačiau žaidėjams nepavyko įvesti kamuolio į vidų. Ar norėjote ten matyti daugiau perdavimų?

– Mes turime pasitikėti savo aukštaūgiais, ypač Joshu Nebo, kuris turėjo tris geras situacijas po krepšiu. Tačiau mes nebandėme jo surasti. Jis užsiimdavo tikrai geras pozicijas, ypač prieš Petruševą, kuris nėra toks fiziškas. Bet negalėjome įvesti kamuolio.

Man apmaudu, bet yra kaip yra. Sunkiai dirbsime. Ir man nesvarbu, mes pavargę ar ne, bet mums reikia tobulėti. Be treniruočių, mes negalime tobulėti.

– Ar žaidėjų taiklumą galėjo paveikti pastarieji pralaimėjimai ir prarastas pasitikėjimas savimi?

– Puolime be Lauvergne'o, Mudiay, Strelnieko ar net Ulės, kuris nėra ritme, mums trūksta 40-50 taškų. Ir mums labai sunku juos surasti. Tačiau 2-3 geresni sprendimai puolime bei gynyboje gali padaryti 10-15 taškų skirtumą. Ir čia mes turime geriau padirbėti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Patriotų nėra Lietuvoje, nebent niekur kitur netinkami.

Patriotų nėra Lietuvoje, nebent niekur kitur netinkami. portretas
Jau senai krepšinis tapo komercija ir afrikiečių kilmės žaidėjų pirkimas ir pardavimas .O Lietuviai senai ieško geresniu algų svetur. Patriotais pabūna kol apsitrina Žalgiryje ir kituose Lietuvos klubuose ,paskui bėga kur geriau moka.

Nepatogus

Nepatogus portretas
Reik turėti pagarbos ir futbole ir krepšinyje komandoms vadintis Žalgirio vardu.Tai yra pažeminimas Lietuvos istorijos įvykių, jų svarbos,bei reikšmės Lietuvių tautai!

Saulė

Saulė portretas
Vargšas...Net neįtarė kur įsivels...Dabartinis Žalgiris-tik pavadinimas... Būdas žaidėjams gauti algas.
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių