Europos krepšinio turnyrai: liko du Lietuvos klubai

Kauno „Žalgirio“ krepšininkai bandys žengti dar vieną žingsnį Eurolygos ketvirtfinalio link, Panevėžio komanda Europos taurės turnyre jau pasiekė savo tikslą, o Vilniaus atstovai pasitraukė iš Čempionų lygos.

Pavyzdys – iš Milano

Šiandien žalgiriečiai Turkijoje išmėgins jėgas su Stambulo „Fenerbahce“ ekipa. Tai bus Eurolygos 30-ojo turo mačas.

Varžybų išvakarėse „Fenerbahce“ (17 pergalių ir 12 pralaimėjimų) buvo penktoje vietoje, „Žalgiris“ (15 ir 14) – devintoje.

„Rungtynės svarbios ir mums, ir Stambulo klubui, kuris dar nėra tikras, kad pateks į ketvirtfinalį. Tad neatsitiktinai „Fenerbahce“ reaguoja į situacija ir stiprinasi – atvyko Tyleris Dorsey, sugrįžo Nemanja Bjelica. Bus sunki dvikova, aikštės šeimininkus gausiai palaikys savi sirgaliai“, – svarstė kauniečių ekipos strategas Kazys Maksvytis.

Kovo 21-ąją „Fenerbahce“ savo arenoje 75:82 pralaimėjo atkeltą mačą Milano „EA7 Emporio Armani“ krepšininkams.

Stambulo komandai Johnathanas Motley pelnė 22 taškus pelnė ir devynis kartus atkovojo kamuolį, Marko Guduričius surinko 19 tšk., Carsenas Edwardsas – 16 tšk. (pataikė 4/7 tritaškių).

„Milaniečiai dėl kietos gynybos apribojo „Fenerbahce“ lyderių veiksmus. Tam tikrus šių rungtynių akcentus mes pasižymėjome“, – teigė K. Maksvytis.

Pergalingas tritaškis

Panevėžio „7bet-Lietkabelis“ pratęsė pergalių seriją Europos taurės turnyre – namuose, stebint 3 485 žiūrovams, po dramatiškos kovos 88:85 įveikė Bursos „Frutti Extra“ (Turkija) ekipą.

Likus žaisti sekundę, panevėžiečių komandos legionierius Jamelas Morrisas pataikė pergalingą tritaškį (iš viso surinko 21 tašką, atliko 7 rezultatyvius perdavimus).

„Po dviejų kėlinių, kuriuos pralaimėjome, per pertrauką pasikalbėjome, sutarėme, kad ir toliau reikia žaisti intensyviai, agresyviai. Manau, tai ir buvo kelias į pergalę“, – reziumavo J. Morrisas.

Rungtynės svarbios ir mums, ir Stambulo klubui, tad bus sunki dvikova.

A grupėje „7bet-Lietkabelis“ (10 ir 7) – ketvirtas ir kartu su Slabožanskės „Prometey“ (Ukraina, 13 ir 4), Badalonos „Joventut“ (Ispanija, 12 ir 5), Ulmo „Ratiopharm“ (Vokietija, 10 ir 7), Venecijos „Umana Reyer“ (Italija, 9 ir 8), Brešos „Germani“ (Italija, 8 ir 9), Breso Burgo „Mincidelice JL“ (Prancūzija, 8 ir 9) bei Bursos klubu (7 ir 10) jau turi kelialapį į aštuntfinalį.

Lietuvos atstovams liko vienos Europos taurės turnyro reguliariojo sezono rungtynės – kovo 29-ąją svečiuose su „Joventut“.

Atsigriebs LKL?

Vilniaus „Ryto“ krepšininkai savo žygį Tarptautinės krepšinio asociacijų federacijos (FIBA) čempionų lygoje užbaigė aštuntfinalio J grupės trečioje vietoje ir nepateko į ketvirtfinalį.

Sostinės atstovai laimėjo lemiamas rungtynes – 96:95 įveikė Manresos BAXI (Ispanija) ekipą, tačiau to nepakako, nes reikėjo nugalėti varžovus mažiausiai 13 taškų skirtumu.

J grupėje pirmą vietą užėmė Bonos „Telekom Baskets“ (Vokietija, 6 ir 0), antrą – Manresos komanda (3 ir 3), trečią – „Rytas“ (3 ir 3), ketvirtą – Stambulo „Bahcesehir Koleji“ (Turkija, 0 ir 6).

„Kai nepavyko Čempionų lygoje, turime sėkmingai pasirodyti Lietuvos krepšinio lygoje (LKL), kad sezonas būtų įsimintinas sezonas. Mūsų tikslas – žaisti LKL čempionato finale, o į jį patekus – būti konkurencingiems“, – teigė Vilniaus ekipos vyriausiasis treneris Giedrius Žibėnas.

Prieš sezoną „Rytas“ buvo užsimojęs itin plačiai: iškovoti Karaliaus Mindaugo taurę (liko tik ketvirtas), patekti į Čempionų lygos „Top-8“.


Šiame straipsnyje: EurolygakrepšinisŽalgiris

NAUJAUSI KOMENTARAI

UPS

UPS portretas
Ulanovas žaidė už Fenerbahče.

112323

112323 portretas
„Žalgiris“ – „Fenerbahče“ :: Legendos.clan.su/
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių