Fantastinė serija tęsiasi: netikėtą ginklą radęs „Neptūnas“ skėlė antrą antausį „Žalgiriui“

  • Teksto dydis:

Lietuvos krepšinio lygoje („Betsafe-LKL“) daugiausiai intrigos toliau kelia ta ketvirtfinalio serija, iš kurios to sunkiai buvo galima tikėtis.

Fantastinį žaidimą rodęs Klaipėdos „Neptūnas“ namuose 87:78 (21:17, 20:14, 12:15, 34:32) darkart skėlė antausį Kauno „Žalgiriui“ ir taip atsidūrė per žingsnį nuo sensacijos.

Šiuo metu serijoje iki trijų pergalių yra lygu (2:2) ir viskas spręsis žūtbūtiniame mūšyje.

„Neptūno“ komanda rungtynių pradžioje neleido varžovams pabėgti (14:14) ir nors Regimanto Minioto tritaškis buvo taiklus, spurtu ketvirtį baigę šeimininkai pirmavo 21:17.

Dvi minutes abiejų ekipų puolimas buvo stabtelėjęs, o po to klaipėdiečiai vis atremdavo „Žalgirio“ legionierių bandymus tempti savo komandą pirmyn. Tai’us Websteris ir Tyleris Cavanaugh buvo kauniečių ginklai (23:27), tačiau jų neužteko. Deividas Gailius ir Matas Jogėla smeigė po tritaškį, o pastarojo ir Beno Griciūno metimai persvarą vertė dviženkle – 38:26. Taip po dviejų kėlinių komandas vis dar skyrė dviženklis taškų skaičius.

Po pertraukos kardinalių pokyčių nebuvo matyti. T.Websterio inicijuotas puolimas buvo labai svarbus „Žalgiriui“ (35:41), bet M.Jogėla ir N.Mineikis neleido savo ekipai išbarstyti apčiuopiamo pranašumo – 48:37. Tik jį ketvirčio pabaigą „Žalgiris“ išsikapstė iš dviženklio deficito – 46:53.

Nors atrodė, kad žalgiriečiai gali perimti iniciatyvą, kuomet ketvirtą kėlinį pradėjo atkarpa 9:0, taip nenutiko. Persverti rezultatą pavyko vos akimirkai (55:53), nes pataikė Matas Jogėla, Edgaras Želionis, o N.Mineikio šūvis vertė Kazį Maksvytį prašyti minutės pertraukėlės – 64:57.

Liko daugiau nei pusė kėlinio, N.Mineikis paleido dar vieną tritaškį ir taip žudė varžovus – 67:57. „Neptūnas“ susigrąžino dviženklę persvarą ir net negalvojo jos paleisti, maža to, T.Cavanaugh užsidirbo techninę pražangą, kuri užbaigė jo pasirodymą rungtynėse. M.Jogėla smeigė eilinį tolimą metimą, kuris „Neptūnas“ stūmė pirmyn (75:61), tačiau „Žalgiris“ galiausiai atrado tokį patį ginklą – po tritaškį smeigė L.Lekavičius ir Karolis Lukošiūnas – 70:77.

Pastarojo šūvis toliau išlaikė kauniečius gyvus (73:79), bet E.Želionis pataikė iš po krepšio, vėliau sukūrė dėjimą ir skirtumas vėl tapo dviženklis – 85:75. Liko vos 32 sek. per kurias šeimininkai pergalės neprarado.

„Žalgiriui“ nepadėjo Edgaras Ulanovas, tuo tarpu „Neptūnas“ taip pat vertėsi be vieno iš lyderių Žygimanto Janavičiaus.

„Žalgirio“ gretose savo geriausią „Betsafe-LKL“ karjeros mačą žaidė T.Websteris, pelnęs 17 taškų, tačiau „Neptūne“ spindėjo įspūdingai tritaškius laidęs N.Mineikis. Jo sąskaitoje – 23 taškas ir 6 iš 7 tritaškių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Antanas

Antanas portretas
Profesionalus krepšinis - "Show" verslas arba cirkas už pinigus....Eurolygoje 1 vieta su 8 taip pat žaidė 5 rungtynes. Eurolygos 1 komanda kovo 11 pralaimėjo Kaune ...............

Fama

Fama portretas
Su Karmėlavos medkirčiais žaist,tada teisėjai bus nekalti.

LT krepšinio realijos

LT krepšinio realijos portretas
Žalgiris neblizga, bet juk neveltui visi LKLvadu snukeliai buvo Klaipedoje. Teisėjai padarė savo darą, juos reiktų vyti kuo toliau nuokrepšinio, o čia pasirodo EurollYYYgos lyyygio teisėjas teisėjavo.Toks teisėjas turi šiukšlyno alkašų turnyrui teisėjauti.
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių