Fantastinis mūšis: K. Smitho tritaškis su pražanga atnešė „Rytui“ svarbią pergalę Panevėžyje

  • Teksto dydis:

Lietuvos krepšinio lygoje („Betsafe-LKL“) vyko intriguojanti ir turnyro lentelei didelės įtakos galinti turėti dvikova. Panevėžyje Vilniaus „Rytas“ (23-3) net be negaluojančio lyderio Ivano Buvos sugebėjo po pratęsimo 90:86 (21:21, 26:19, 13:18, 15:17, 15:11) palaužti „Lietkabelį“ (20-6).

Kertiniu metimu tapo Kennetho Smitho tritaškis su pražanga, pataikytas likus 18 sek.

Ši pergalė – labai svarbi vilniečiams, kurie siekia įtvirtinti pirmą poziciją turnyro lentelėje. Dabar „Rytas“ turi tarpusavio pranašumą tiek prieš panevėžiečius, kuriuos įveikė dukart, tiek prieš Kauno „Žalgirį“ (22-3). 

Mačas prasidėjo labai lygia kova, nes vos pabandžius vienai ekipai atitrūkti, kita kaip mat atsakydavo tuo pačiu – 21:21. Antrojo kėlinio pradžioje „Lietkabelis“ buvo įgavęs kol kas rekordinį pranašumą (30:25), tačiau jis sparčiai tirpo, kai Kennethas Smithas pridėjo du taškus, o Mindaugas Girdžiūnas – tritaškį. Tam pakako mažiau nei minutės. Vilniečiai ėmė iniciatyvą į savo rankas ir Jarviso Williamso baudos metimai leido „Rytui“ pirmauti 44:37, o tokį pranašumą išsaugoti padėjo kone su sirena pataikytas Margirio Normanto šūvis – 47:40.

Po didžiosios pertraukos M.Normantas vėl pataikė iš toli ir taip suteikė „Rytui“ dviženklę persvarą – 50:40. Ji išliko gana ilgą laiką, kol D.Giedraičio bei Dž.Gagičiaus tandemas lygino rezultatą (63:63), kuomet buvo sužaistos 2 minutės ketvirtajame kėlinyje. Galiausiai V.Lipkevičiaus metimas grąžino persvarą panevėžiečiams, tačiau T.Leissneris vėl įvedė lygybę – 67:67.

G.Radzevičiaus tritaškis pretendavo būti kone lemiamu – 72:68. Vis tik taip nenutiko. Liko vos pusantros minutės, šaltus nervus rodė P.Kalaitzakis, atsakęs tolimu metimu (71:72), o G.Radzevičiaus ranka šįkart sudrebėjo. Lyderystės ėmęsis D.Giedraitis pataikė, bet atsakė T.Leissneris, suteikęs „Rytui“ trapią persvarą – 75:73. Likus 20 sek., G.Orelikas stojo mesti baudų – abi jas pataikė ir lygino rezultatą – 75:75. K.Smithas atakos nebesurezgė ir komandų laukė pratęsimas.

Jame ekipos negalėjo pelnyti taškų pusantros minutės, o Dž.Gagičius spėjo užsidirbti nesportinę pražangą. Tuo tarpu E.Kairys net negalėjo mesti baudų, nes jam buvo sužeistas petys. M.Girdžiūnas pelnė 5 taškus iš eilės (80:75), komandos keitėsi baudomis, tačiau „Rytas“ liko priekyje – 82:78. „Rytas“ toliau siaurino rotaciją, nes pražangų limitą išnaudojo T.Leissneris, tuo tarpu P.Kalaitzakis realizavo baudos metimą – 79:82.

Dž.Gagičius dar kurstė intrigą (81:82), bet K.Smithas įspūdingai pataikė tritaškį su pražanga – taip jis artino prie pergalės „Rytą“ – 86:81. G.Orelikas greitai smeigė tritaškį, vis tik dukart baudų mesti stojęs M.Normantas šansų nešvaistė ir tvirtino pergalę – 90:86. 

„Lietkabelis“: Džordže Gagičius 20, Gediminas Orelikas 18 (7 atk. kam., 1/8 dvit.), Dovydas Giedraitis 12, Nikola Radičevičius 10 (6 rez. perd.), Panagiotis Kalaitzakis ir Vytenis Lipkevičius (7 atk. kam.) – po 9.

„Rytas“: Kennethas Smithas 16 (8 rez. perd., 6 atk. kam.), Tanneris Leissneris ir Margiris Normantas – po 13, Mindaugas Girdžiūnas 12, Jarvisas Williamsas (8 atk. kam.) ir Gytis Radzevičius – po 10.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Mantas

Mantas portretas
Naujas LKL planas, kad būtų galima uždirbti reikia finale Ž ir Ryto, o kad Rytas nepaslystu ant Lietkabekio reikia Ž pralošti ir teisėjai turi traukti Rytą.....Čia tas pats kaip Rytas budavo čempionu tada kai Ž turėjo vietą Eurolygoje, o antrą gaudavo čempionas...........
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių