Fanų nusisukimą komentavęs K. Maksvytis apie M. Blaževičių: nesinori žlugdyti jauno žaidėjo

  • Teksto dydis:

Po nervingos Kauno „Žalgirio“ pergalės Šiauliuose treneris Kazys Maksvytis pakomentavo savų sirgalių nusisukimą nuo komandos ir Mareko Blaževičiaus situaciją.

Žalgiriečiai išvykoje per pratęsimą 90:85 palaužė „Šiaulius-7bet“ ir mažojo finalo serijoje iki keturių pergalių padvigubino atotrūkį (2-0).

Pastaruoju metu purtomas „Žalgiris“ sulaukė žinių, kad ištikimiausi komandos sirgaliai – „Green White Boys“ stabdo komandos palaikymą. Maksvytis tokį fanų sprendimą sutiko kritiškai.

„Manau, kad tai – negerai, – spaudos konferencijoje sakė „Žalgirio“ vyr. treneris. Kai komanda sugriūna, blogai žaidžia, tai visi blogi dalykai nutinka vienu metu. Manau, kad komanda su fanais, ar fanai su komanda, turėtų būti išvien.“

„Susitaikyti, – paklaustas, koks gali būti tolimesnis sprendimas dėl fanų, atsakė Maksvytis. – O kaip kitaip? Jei niekas neperžengė labai didelių ribų... visi einame dėl vieno tikslo, žaidžiame dėl fanų.“

„Žalgiris“ šiame mače į dvyliktuką įtraukė seniai matytą veidą – Mareką Blaževičių. Pastarasis nežaidė nuo balandžio 24 d., kai kauniečiai pralaimėjo reguliariojo sezono mačą Panevėžio „Lietkabeliui“.

Blaževičius per 12 minučių pelnė 7 taškus (3/3 dvit., 1/2 baudų), atkovojo 4 kamuolius, padarė 3 pražangas ir sukaupė 9 naudingumo balus.

Visų pirma, nesinori žlugdyti jauno žaidėjo, – sprendimą registruoti Blaževičių komentavo Maksvytis. – Antra, jus patys pastebite, kad mūsų aukštaūgiai nežaidžia labai stabiliai.

Mareko pirmas išėjimas buvo visai geras, davė mums energijos. Tokia ir buvo pagrindinė mintis.“

Kalbėdamas apie rungtynes, Maksvytis buvo nusivylęs, kad jo komanda iššvaistė solidų 15 taškų pranašumą, kurį turėjo antrajame kėlinyje.

„Gerai, kad iškovojome pergalę, visko galėjo būti. Rungtynių metu lengvai iššvaistėme persvarą, kurią susikūrėme. Gana gerai pradėjome rungtynes, bet ypatingai trečiajame kėlinyje viską iššvaistėme.

Rungtynių pabaigoje lyg ir buvome priekyje 4-6 taškais ir galėjome lengviau užbaigti, bet pradėjome laikyti kamuolį. Šiauliečiai išlygino rezultatą, sunkios rungtynės, jie namie žaidžia su žymiai didesne energija.

Mus labiausiai antrajame-trečiajame kėlinyje žudė antri šansai. Ačiū Dievui, kad iškovojome pergalę ir laukiame kitų rungtynių“, – sakė Maksvytis.

Antrą mačą iš eilės praleido traumą besigydantis Kauno ekipos gynėjas Tai Websteris. Pasak Maksvyčio, jis dar nebuvo pasiruošęs rungtyniauti.

„Jis jau bandė sportuoti, bet pajuto skausmus čiurnoje. Jam nutiko pakartotinė trauma. Nepavyko grįžti tada, kada tikėjomės, tai tikiuosi, kad kitame mače jis bus“, – kalbėjo Maksvytis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

švaistomasi epitetais

švaistomasi epitetais portretas
Daugelis komentatorių ne komentuoja straipsnyje iškeltas problemas, o vertina savo kolegų rašinius. Ir kokie ten epitetai?! Tai prasivardžiavimas, kuris yra įsišaknijęs mokyklose. Norosi tikėti, kad tai ne suaugusiųjų, ne vyriški komentarai.

As

As portretas
Nevisprocio gaidelio komentaras.

boxeriux

boxeriux portretas
Niekas te nekaltina gerbiamojo daug pareigų Lietuvoje užimančio trenerio. Bo, jei komandos vadovas, "nepakeičiamasis" p. Motiejūnas šiknasmegenis ir taupo ten kur nereikia taupyti, tai respektas žaliai-baltų fanų kolektyvui, kad turi noro įkrėsti smegenų "mylimajam" komandos vadovautojui..., nori pajudinti reikalus, susijusius su mylimos komandos derama komplektacija ir tolimesne tikslų strategija. O tai, kas vyksta šiandienos "Žalgiryje", peršasis tik vienalypis atsakymas - gaidymetis...
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių