Namo parskridęs Š.Jasikevičius: su sirgaliais „Žalgirio“ arena yra kitokia

Lietuvos Nepriklausomybės šventės išvakarėse grįžęs Š. Jasikevičius puikiai žino, ką gali "Žalgirio" arenos sirgaliai. Todėl prieš akistatą su žalgiriečiais „Barcelona“ ekipos strategas neskubėjo nurašyti savo oponentų.

Pernai Š.Jasikevičius su "Barcelona" krepšininkais Kaune lankėsi esant griežtam karantinui, kai sirgaliai į areną nebuvo įleidžiami.

"Kai pandemijos akivaizdoje grįžti ir žaidi esant tuščioms tribūnoms, pasimatai su šeima kažkiek, bet su fanais Kauno „Žalgirio“ arena yra visai kitoks žvėris.“

Nors katalonai šiuo metu pirmauja Eurolygos rikiuotėje, Šaras pabrėžė nesąs maksimaliai patenkintas auklėtinių forma.

„Nemanau, kad esame pačios geriausios formos. Tai parodė kelios pastarosios rungtynės. Emociškai labai išsunkė Karaliaus taurė, nors aišku esame labai laimingi, kad laimėjome“, – aiškino lietuvis.

"Barcelona" pirmauja pagal puolimo rodiklius visoje Eurolygoje. Ar tai bus pagrindinis jūsų ginklas Kaune?

– Turi būti balansas tarp puolimo ir tarp gynybos. Kartais laimime puolimu, kartais – gynyba. Bet yra nelengva, nes vėliau mes turėsime sužaisti 17 rungtynių per 35 dienas.

– Ar pasikeitė „Žalgiris“ nuo pirmosios jūsų tarpusavio akistatos šį sezoną?

– Visapusiškai yra geriau. Įtakos turi ne tik Joffrey Lauvergne sugrįžimas. Janis Strelniekas jau sužaidė keletą rungtynių, Tyleris Cavanaugh apsiprato Eurolygoje. „Žalgiris“ buvo per žingsnį nuo keturių pergalių iš eilės, didele persvara įveiktas Madrido "Real". Stengsimės, kad žaidėjai suprastų, jog tai nėra ta pati komanda, prieš kurią žaidėme prieš kelis mėnesius.

– Ispanijoje emocingai pasisakėte karo Ukrainoje tema. Kaip pavyksta  tvarkytis su dabartine situacija?

– Krepšinis kiek pasistūmė į antrą planą. Reikia sutelkti dėmesį į darbą, bet dabar kaip ir dauguma tengiuosi išlikti teisingas pilietis, viską analizuoju. Aišku, mes, lietuviai, Ispanijoje jaučiamės arčiau šito konflikto nei ispanai. Todėl stengiamės jiems įrodyti, kad tai yra kraupus dalykas. Jeigu tai yra toli nuo tavęs, tai yra mažiau skausminga.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Winner

Winner portretas
„Žalgiris“ – „Barcelona“ (tiesiogiai) :: Legendos.clan.su
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių